Door: Redactie Golfersmagazine Fotografie: Getty Images
Tour

Woods weer in de lappenmand, DJ leidt

Na één ronde hield Tiger Woods het al gezien. De vraag is of we hem dit seizoen nog zien spelen.

Woods had The Northern Trust, deel van de play-offs, met een 75 geopend. Op vrijdagochtend trok hij zich terug met een blessure aan zijn spieren in de onderrug, een zogenaamde oblique strain.

De voormalige nummer een van de wereld heeft nog de hoop dat hij volgende week in Chicago het BMW Championship kan spelen, maar die kans lijkt klein. Zijn play-off avontuur zit er in dit geval op.

Op de Liberty National Golf Club in New Jersey nam de nummer twee van de wereld, Dustin Johnson, de leiding. Hij liet op de par-71 baan een 67 noteren voor een totaal van twaalf onder par.

Johnson, die dit seizoen zijn zestiende zege op de PGA Tour behaalde, maakte in de eerste twee ronden maar één bogey.

Jordan Spieth moet dit weekeinde aantonen dat hij vier goede ronden achter elkaar kan spelen. Dat is voor de man die twee jaar geleden voor het laatst won al maanden het voornaamste probleem.

Vooralsnog heeft hij niet meer dan één slag achterstand op Dustin Johnson. Hij ging vrijdag knap in 64 slagen rond.

Er was vrijdag een probleem met Rory McIloy. Hij leek twee strafslagen te krijgen omdat hij op hole veertien in een bunker een stukje hard zand aanraakte, terwijl hij dacht dat het een steentje was.

 

McIlroy kookte van binnen, omdat hij – achteraf – vond dat het een domme actie was. Maar na afloop bleek dat de PGA Tour van mening was dat de Noord-Ier zijn ligging niet had verbeterd. Geen strafslagen dus.

Ror McIlroy staat nu na 36 holes op negen onder. ‘Ben ik weer twee slagen dichter bij DJ’, zei hij na afloop laconiek.

Stand na 36 holes en vanaf 13.00 uur Live Scoring via website PGA Tour
 

 

 

 

Gerelateerd nieuws