Door: Martijn Paehlig Fotografie: Getty Images
Tour

Woods op het vinkentouw

Eén slag bedraagt de achterstand van Tiger Woods op de Canadese koploper. Een onwaarschijnlijke 80e zege lijkt ineens best waarschijnlijk...

Natuurlijk is het knap wat Corey Conners doet. De 26-jarige rookie probeerde zich aan het begin van de week via de Monday Qualifier te plaatsen voor het Valsper Championship, slaagde daar ruim niet in, maar kwam als reserve alsnog in het veld. Een veld dat hij met nog één ronde te spelen aanvoert met een minimale voorsprong en zo mogelijk nog minder aandacht.

Conners gaat aan kop maar speelt desondanks in de luwte.

Dat krijg je er van als in de voorlaatste groep ene Tiger Woods speelt alsof hij niet jaren weg is geweest met blessures en nog maar een paar maanden geleden niet eens wist of hij nog op het hoogste niveau terug zou keren.

Woods stelde ook op de derde dag van het Valsper niet teleur. Sterker, misschien nog wel meer dan op de eerste twee dagen, toen hij zich een weg naar boven speelde, was zijn spel ronduit indrukwekkend. Zeker op de eerste tien holes, toen hij geen enkele slag inleverde, maar wel vier birdies maakte, onder meer door een chip-in op negen en een lange putt op tien.

De man die 683 weken de wereldranglijst aanvoerde speelde opnieuw sterk, kon de enkele misser prima herstellen door of een mooi ijzer, of een goede chip, of ijzersterk putten, en zorgde ervoor dat regelmatig een bekende 'Tiger Roar' over de baan ging.

'Luid. Ontzettend luid', was het antwoord van Woods op de vraag wat hij van de beleving van de fans vond. Hij zei het met een glimlach, maar ook hij zal hebben gedacht dat het af en toe best wat minder kon. Het geschreeuw was vaak weinig hoogstaand, om over het uitjouwen van Conners na een gemiste putt (USA!USA!) nog maar te zwijgen. Het zijn zaken waar Woods geen invloed op heeft. Zijn come-back zorgt voor pure opwinding langs de touwen en elders in de golfwereld.

Met een derde ronde in 67 slagen staat Woods op acht onder par, één slag meer dan Conners en gelijk met Justin Rose en Brendt Snedeker.

'Ik heb zin in morgen. Het gaat leuk worden', klonk het na 54 holes als vanouds.

Alle ogen op Tiger.

Leaderboard

 

Gerelateerd nieuws