Door: Martijn Paehlig Fotografie: Golfsupport
Tour

Weer winst Van West

Derde overwinning op Pro Golf Tour voor Brabander

Na een moeizaam jaar op de Challenge Tour heeft Robbie van West de boel weer goed op de rit op de Pro Golf Tour. De 26-jarige speler van The Dutch staat, na zijn zege in het KUHN Maßkonfektion Open 2019, bovenaan de Order of Merit van de Pro Golf Tour.

Van West kwam in 2018 niet verder dan de 140ste plaats op de Order of Merit van het een na hoogste Europese circuit en verloor daarmee zijn volle speelrecht. In plaats van genoegen te nemen met enkele wedstrijden die hij op basis van zijn categorie zou mogen spelen, besloot Brabander zich volledig te richten op het Duitse satellietcircuit. Met succes, want inmiddels staat de Nederlander bovenaan de jaarranglijst met uitstekende vooruitzichten in 2020 terug te keren op de Challenge Tour.

De zege kwam zowel onverwacht als gelukkig tot stand. Met de finish in zicht leek Van West aanspraak te mogen maken op de tweede plaats, maar met dank aan de regels vond hij zichzelf na achttien holes plot bovenaan het leaderboard terug.

De caddie van koploper Romain Vallaeys bleek op hole 15 in de lijn van het schot te hebben gestaan nadat deze zijn stand had ingenomen, wat Vallaeys twee strafslagen en Van West de winst opleverde.

'Natuurlijk is dit erg teleurstellend voor Romain. Ineens stond ik niet achter maar voor', aldus een verbaasde Van West, die vervolgens ook reeel en blij was. 'Mijn doel was om in elk geval één keet te winnen dit seizoen. Dat me dat nu al gelukt is, is heel prettig en verbetert mijn kansen om te promoveren naar de Challenge Tour aanzienlijk', aldus de Nederlander tegen de perschef van het ciruit.

Einduitslag

Gerelateerd nieuws