Door: Redactie Golfersmagazine Fotografie: Golfsupport
Tour

Vierde ronde opnieuw struikelblok Huizing

Nederlander net naast podium

Net als in 2018 begon de Soestenaar met voorsprong aan de laatste ronde, maar net als vorig jaar lukte het Daan Huizing niet die voorsprong over de finish te brengen.

Al direct vanaf het begin had de Nederlander het lastig. Na bogeys op een, drie en vier had hij direct net zoveel bogeys op zijn naam staan als in alle eerdere holes bij elkaar, en dat niet alleen: hij was de koppositie ook direct kwijt, ondanks de birdie die hij maakte op de tweede hole.

Waar flightgenoot en thuisfavoriet Robin Roussel de birdies aaneen reeg, lukte het Huizing maar niet het spel weer op het niveau van de eerste drie dagen te krijgen. Na de turn in +2 te hebben bereikt waren bogeys op twaalf en zeventien genoeg om de titelaspiraties definitief te doen doven, daar kon ook de birdie op de slothole niets meer aan veranderen.

Met een laatste ronde in 74 slagen (+3) zakte Huizing van de eerste naar de vierde plaats, één plekje beter dan vorig jaar toen hij ook net misgreep.

Lars van Meijel speelde opnieuw een goed toernooi, maar zal voor zijn volgende start op de Challenge Tour gebruik moeten maken van de serie wilcards die hem ter beschikking zijn gesteld. Met een totaalscore van level par kwam hij twee slagen tekort om zich via de top-10 naar het volgende toernooi te spelen.

Einduitslag

Gerelateerd nieuws