Door: Foeke Collet
Tour

Van Meijel op tweede startrij het weekend in

Halverwege de Swiss Challenge staat Lars van Meijel op de tweede plaats. Ook Wil Besseling en Daan Huizing haalden de cut.

 

Op de Challenge Tour moet je birdies maken en dat deed van Meijel de eerste twee dagen in Zwitserland volop. Maar liefst elf keer kleurde zijn kaart rood, terwijl hij maar twee keer een slag hoefde in te leveren.

Dat resulteerde op de par-71 van Golf Sempach in een 68 en 65. Na 36 holes staat de 24-jarige Nederlanders op -9, op slechts drie slagen van leider Christofer Blomstrand (-12).

 

 

Ook Wil Besseling bleef goed in de buurt. Met 67-69 (-6) staat hij gedeeld 12de, net een slag buiten de top-10 en dus in prima positie voor het weekend.

Daan Huizing zal de komende twee dagen flink in de bus moeten blazen voor een goed resultaat. Met -1 haalde hij maar net de cut (T50).

Voor Maarten Lafeber (T84 op +2) en Reinier Saxton (T97 op +3) is het toernooi na twee dagen afgelopen en ook Darius van Driel merkte dat zijn succes van vorige week de nodige energie heeft gekost. Met 77-74 (+9) eindigde hij in de staart van het klassement (T139).

Leaderboard

 

Gerelateerd nieuws