Door: Martijn Paehlig Fotografie: Golfsupport
Tour

Van Meijel derde bij warming-up

Podiumplaatsen voor landgenoten

Met de Challenge Tour in China en nog een paar weken te gaan totdat het circus echt van start gaat, is het voor de spelers van het circuit die niet in het veld in China kwamen een uitgelezen moment om alvast wat ritme op te doen.

Reinier Saxton en Daan Huizing staan op de startlijst in China, maar de overige landgenoten met een kaart voor het tweede Europese niveau, slaan kan je deze weken overal vinden. 

Maarten Lafeber en Wil Besseling reisden af naar Lake Nona voor een paar laatste intensieve trainingsdagen, Jurrian van der Vaart trad aan op de Mediterranean Tour waar hij derde werd in de Tour Final op Allegria (landgenoten Bas Slungers en Mitchell Schoorl misten er de cut) en Darius van Driel en Lars van Meijel gingen naar de Alps Tour, het circuit waarlangs Van Meijel het afgelopen seizoen nog doorstroomde naar de Challenge Tour.

Met een derde plaats in het Obidos International Open was de Brabander niet ontevreden, al besefte hij dat er meer in had gezeten.

'We hadden als Nederlanders een beetje pech met de draw en al op de eerste hole van het toernooi krijg ik strafslagen omdat ik de verkeerde bal speelde. Mijn medespeler markeerde een bal op de green en ik ging er vanuit dat de bal die net in de rough was dan die van mij was. Nadat ik hem gespeeld had bleek hij alleen mijn bal gemarkeerd te hebben. Een domme fout', was de Nederlander schuldbewust na op -3 te zijn geeindigd, met de winnaar op -5.

Voor Van Meijel is het nu afwachten wanneer hij weer kan spelen.

'Ik hoor morgen of ik in het toernooi in Turkije zit dat over een paar weken gespeeld wordt, maar of ik er nu in zit of niet, het wordt de komende weken veel trainen en spelen voor als het seizoen straks echt begint. Over mijn spel hier ben ik in elk geval heel tevreden.'

Darius van Driel eindigde op de veertiende plaats, Davey Porsius pakte als nummer 41 nog een kleine tweehonderd euro mee, terwijl Max Albertus, Ruben van Uden en Rowin Caron wel het toernooi uit mochten spelen, maar als nummer 64, 97 en 108 geen prijzengeld mee naar huis kregen. 

Einduitslag

Gerelateerd nieuws