Door: Martijn Paehlig Fotografie: Golfsupport
Tour

Van Driel naar laatste vier bij Belgian Knockout

Nederlander verslaat ook Southgate

Hij zag het eigenlijk als een soort trainingsweek, maar Darius van Driel komt steeds dichter bij een stunt van jewelste. Na weer een goede matchplayronde plaatst hij zich voor de halve finale van het toernooi op Rinkven.

'Mijn gameplan was vanochtend - net als gisteren - om direct druk te zetten op mijn tegenstander. Je weet dat het de laatste holes spannend wordt en dat die gasten op de tour zich overal vandaan kunnen redden, dus je wil proberen vroeg een voorsprong te nemen.'

Met zijn opmerking 'gasten van de tour' deed Van Driel zichzelf schromelijk tekort. Want net als zaterdag was hij het die de toon zette. De eerste hole maakten beide spelers par, maar al op de par-4 tweede kwam de Nederlander op voorsprong met een uitstekende birdie, al leverde hij die slag winst een hole later alweer in nadat Southgate zijn bal op de par-3 derde dood bij de vlag had geslagen.

'Op de par-4 vierde kwam ik goed weg. Hij had een goede drive geslagen dus ik moest een beetje risico nemen en eindigde net naast de bunker in de rough', keek de vandaag jarige Van Driel terug op de enige hole waar hij een wat wilde drive produceerde. Het leverde geen probleem op, zeker niet toen de Engelsman vanuit het niets een bogey maakte waardoor Van Driel weer een voorsprong nam, en hij zelfs naar twee slagen voor ging dankzij een birdie op de par-4 vijfde.

'Ik heb de laatste tijd veel aan mijn putten gewerkt, en dat betaalt zich hier uit al moet je op deze baan in eerste instantie vooral goed van de tee komen. Als je dat doet dan kan je druk zetten en heb je een kans om te winnen.'

Dat was precies wat Van Driel deed in het restant van de ronde. Op de par-4 zevende liet hij nog een gouden kans op de genadeklap liggen na een drieputt voor eagle van net buiten de green, maar toen Southgate zijn drive op hole negen onder de bomen sloeg was de wedstrijd feitelijk beslist en was de halve finale een feit.

'Ja, ik zag het inderdaad vooral als een oefendwedstrijdje, een goede trainingsweek, maar het begint nu wel een heel serieuze week te worden', aldus de dertigjarige Zuid-Hollander die om 12.45 de baan in gaat tegen de Fransman Gregory Havret.

Van Driel viert vandaag zijn dertigste verjaardag. Het eerste cadeau is binnen: een plaats bij de beste vier van het BKO.

Leaderboard

Gerelateerd nieuws