Door: Martijn Paehlig Fotografie: Golfsupport
Tour

Van Driel door naar laatste acht

Nederlander wint drie matchplaypartijen op rij

Na twee dagen strokeplay was al duidelijk dat Darius van Driel in goede vorm stak. Met een score van acht onder par stond de man uit Zuid-Holland hoog op het leaderboard. 

In een 'normaal' toernooi was hij daarmee hoe dan ook zeker geweest van een lang vervolg van het toernooi, maar in het Belgian Knockout kan het elke keer na negen holes voorbij zijn, aangezien in het weekend geen strokeplay maar medal matchplay wordt gespeeld.

Voor Daan Huizing kwam er om die reden na negen holes op zaterdag een eind aan het toernooi. Waar hij zelf niet verder kwam dan negen holes in level par (twee birdies en een dubbel) tekende tegenstander Reitan voor drie onder par, waardoor Huizing direct uitgespeeld was.

Iets dergelijks had Van Driel dus ook kunnen gebeuren, maar de speler van de Challenge Tour trok de goede vorm van de eerste twee dagen moeiteloos door.

In de eerste ronde had Nino Bertasio geen schijn van kans: de Italiaan kwam niet verder dan +2, Van Driel tekende voor -3. In de tweede ronde was het verschil kleiner - -1 om level par - maar de tegenstander was dan ook een stuk groter van naam, een oud Ryder Cup speler bovendien, Edoardo Molinari. 

De derde ronde leek zelfs al op de eerste hole beslecht te worden. De Deen Jeff Winther opende met een triple bogey waardoor Van Driel direct op rozen zat. Dat het een tricky spelvorm is, bewezen de acht navolgende holes. Van Driel maakte geen birdies en één bogey, en omdat Winther herstelde met twee birdies, was de stand bij het betreden van de negende, en laatste, tee weer gelijk.

Van Driel hield echter het hoofd koel en voorkwam daarmee dat er een verlenging kwam. Met een birdie op de negende trok hij ook het derde man-tegen-man gevecht naar zich toe waardoor hij zich nu op mag maken voor de kwartfinalepartij tegen Matthew Southgate die zondag om 10.00 begint. 

Later meer

 

Leaderboard

Gerelateerd nieuws