Door: Foeke Collet Fotografie: Golfsupport
Tour

Van Dam vecht zich naar het weekend

Met een birdie op de slothole verlengde Anne van Dam haar verblijf in het Women's British Open.

 

Net als gisteren ging de Nederlandse op de Marquess Course van het Engelse Woburn rond in level par: 72. Nog niet iedereen is binnen, maar met level par precies voldoende om de cut te halen.

Makkelijk ging het zeker niet.

Na zeven parren op rij moest Van Dam een bogey toestaan en net als gisteren leverde ze ook op de par-5 elfde een slag in.

Met +2 voor de dag én het toernooi verdween de cutlijn rap uit zicht, maar de 23-jarige Arnhemse bewees weer eens dat ze uit het goede hout gesneden is met een bounce back birdie op hole twaalf.

Toch leek dat lang net niet voldoende om – net als vorige week – het weekend van een Major te halen, want met +1 bleef ze net buiten de (al maar stijgende) cutlijn bungelen.

Dat liet Van Dam zich niet gebeuren.

Net als gisteren wist ze er een ijzersterk slotakkoord uit te toveren. Gisteren waren er birdies op vijftien en zeventien, vandaag won Van Dam de noodzakelijke slag op achttien. De lange birdieputt werd gevied met een fist pump.

De Nederlandse begint het weekend rond de vijftigste plaats (par), op zes slagen van de top tien en vooralsnog tien slagen op de leider, de Zuid-Afrikaanse Ashleigh Buhai.

Leaderboard

 

 

Gerelateerd nieuws