Door: Martijn Paehlig
Tour

Van Dam naar Final Stage

Succesvolle zondag Nederlanders

Een plaats bij de beste tachtig was wat Anne van Dam nodig had bij de Second Stage van Qualifying School in Amerika en dat haalde ze met speels gemak. De hele week stond de Nederlandse hoog op het leaderboard. Oók na de laatste ronde. Dankzij haar totaal van acht onder par mag ze eind volgende maand proberen een kaart voor de LPGA te veroveren.

Van Dam maakte zich (terecht) weinig zorgen voor aanvang van de laatste ronde en genoot in haar hotel eerst op haar gemakje van de slotronde van Joost Luiten in Spanje alvorens zelf de baan in te gaan.

De Arnhemse begon de dag voorzichtig met twee parren en een bogey, maar daarna hield ze fouten van de kaart terwijl ze wel nog drie birdies wist te maken. Met een slotronde in 69 slagen eindigde ze op de gedeeld vijfde plaats, ruim voldoende dus om door te mogen naar de volgende fase.

In Final Stage is een nog onbekend aantal kaarten voor volgend seizoen te verdienen. Wel is al bekend dat als ze de cut haalt (T70) ze in elk geval een kaart heeft voor de Symetra Tour. 

Zo ver is het echter nog niet. Voor de kaartenjacht tot een climax komt heeft Van Dam nog belangrijke weken in Europa voor de boeg.

Einduitslag

 

 

 

(Foto: Getty Images)

 

Gerelateerd nieuws