Door: Martijn Paehlig Fotografie: Getty Images
Tour

Van Dam mist cut in Meijer LPGA Classic

Weber hoog op leaderboard Symetra Tour

Voor de vijfde keer in tien starts staat de Nederlandse nummer 1 langs in plaats van op de fairway bij een wedstrijd van de LPGA dit seizoen. Met twee keer een 74 miste ze ruim de cut in het Meijer LPGA Classic.

In de door Brooke Henderson aangevoerde wedstrijd (de Canadese tekende voor twee rondjes in 64 slagen, onder meer met een hole in one in de eerste ronde) vond Van Dam in de helft van alle gevallen de fairway vanaf de tee en had ze vooral ook teveel slagen nodig op de green om hoger op het leaderboard terecht te komen, wel birdies (4) maar teveel bogeys (8) om aan de goede kant van de cutline te eindigen.

Leaderboard 

Symetra Tour

In de Foresyth Classic staat Dewi Weber er na de eerste ronde uitstekend voor. De Nederlandse eerstejaars professional opende in een winderig Illinois met een uitstekende 68.

Vijf birdies en slechts één ingeleverde slag zorgden ervoor dat Weber, de nummer 23 van de Order of Merit, met -4 het clubhuis binnenkwam, drie slagen meer slechts dan koploper Elin Arvidsson.

'Om de een of andere reden hou ik wel van spelen in de wind', reageerde Weber na afloop. 'Om de een of andere reden lijkt het of ik me dan meer concentreer. Zeker op een baan die zo open is als deze kan je al snel denken dat het een makkelijke baan is, maar met die wind is dat juist niet het geval.'

Leaderboard Symetra Tour

Gerelateerd nieuws