Door: Foeke Collet
Tour

Top-20 voor Van Meijel en Huizing

In de Swiss Challenge tekenden de Nederlanders voor een 13de, 19de en 39ste plaats.

 

Lars van Meijel was in Zwitserland na 72 holes de beste Nederlander, maar hij zal niet tevreden zijn. De 24-jarige begon het weekend namelijk op de tweede plaats, op slechts drie slagen van de leiding, maar een 74 op dag drie gooide roet in eten.

Op de slotdag was het koud en nat, en speelde de baan van Golf Sempach volledig anders dan de eerste drie dagen.

Van Meijel wist ondanks de lastige omstandigheden toch een 69 (-2) binnen te brengen, wat na vier ronden resulteerde in een 13de plaats (-8).

Ook Daan Huizing sloot af met een 69, maar zijn ronde had een bizar verloop. De eerste negen kleurde zijn scorekaart rood met maar liefst zes birdies (30), terwijl na de turn blauw de overheersende kleur was met vier bogeys (39). Toen de rook was opgetrokken zag Huizing zijn naam terug op de 19de plaats (-6).

Wil Besseling had geen goed weekend. Met 74-73 leverde hij flink in en moest hij genoegen nemen met een 39ste plaats (-1).

De winst in de Swiss Challenge ging naar de 36-jarige routinier Ricardo Santos. De Portugees vloog met een afsluitende 65 (-6) iedereen voorbij en had op de streep een slag voorsprong (-15).

'Ik voel me geweldig', stamelde hij achteraf. 'Ik heb sinds 2012 niet meer op de Europese of Challenge Tour gewonnen, dus vandaag was een goede dag.'

Leaderboard

 

Gerelateerd nieuws