Door: Martijn Paehlig Fotografie: Getty Images
Tour

Tiger draait tijd terug

Halverwege het Valspar Championship staat de voormalig nummer 1 maar één slag achter op de leider.

'Oef, dat is wat je noemt een lucky break...some guys have all te luck', zei de commentator van dienst toen Tiger Woods zijn approach op zijn eerste hole van de dag tussen de bomen door tot op de rand van de green had weten te krijgen. 

Met geluk had het niets te maken. Het was vintage Tiger. Geluk dwing je af, en Woods was op de tweede dag van het Valspar Championship ouderwets op dreef.

De ronde 68 (-3) die hij binnenbracht was nog een matige afspiegeling van het spel van de voormalig nummer 1. Vanaf de tee was hij sterk - meestal recht en ook enorm lang - , zijn ijzers waren scherp, zijn herstelslagen uitstekend en zijn putten prima. 

Nadat hij op hole 10 na een wilde drive dus prima zijn par redde, en hij op de par-5 elfde een birdiekans liet liggen, was het op twaalf en dertien wel raak. Dat er tot de turn geen birdies meer bijkwamen was voornamelijk het gevolg van het niet vallen van putts, maar in de problemen kwam Woods eigenlijk nergens.

Ook na de turn niet en het was nauwelijks voor te stellen dat dit de man was die nog maar enkele maanden geleden niet eens zeker wist of hij ooit nog zou kunnen golfen, laat staan meedoen om de overwinning op het hoogste niveau. Want dat laatste is precies waar Woods dit weekend kans op maakt. 

Op de back-nine maakte Woods nog twee birdies om verder te stijgen op het leaderboard, en het was dat hij op de slothole zijn enige bogey van de dag maakte, anders was hij als koploper het weekend ingegaan. Nu bedraagt het verschil met koploper Corey Conners twee slagen en start hij niet in de laatste maar in de voorlaatste flight. Voor Conners en Casey (de andere man in de laatste groep) wacht een onrustige ronde met de duizenden toeschouwers die de groep voor ze willen volgen.

'Ik ga het weekend in met een kans om te winnen, dat is wat ik wil', aldus Woods na afloop van zijn ronde. 'Ik word steeds wat beter, dat is wat de bedoeling is. Het is niet dat ik opnieuw uit moeten vinden hoe ik moet golfen, ik wil het alleen elke week naar een hoger niveau krijgen. Dit was een pittige dag. Als je par maakte en hier en daar een birdie dan ga je stijgen op het leaderboard. Ik hou wel van dat soort golf.'

Niet alleen Woods was te spreken over zijn spel. Twitter ontplofte, of het nu fans waren of collega's: Tiger Woods doet niet alleen weer mee, hij doet ook écht méé.

Dat kan niet gezegd worden van Rory McIlroy, Jordan Spieth, Henrik Stenson en andere grote namen. Terwijl Woods de klok terugdraaide, gingen zij teleurgesteld richting uitgang.

 

Leaderboard

Gerelateerd nieuws