Door: Foeke Collet
Tour

Thomas wint World Golf Championship

Deze week verdedigt Justin Thomas zijn titel in het laatste Major van het jaar en hij liet zien dat het met de vorm wel goed zit: hij won de Bridgestone Invitational.

 

Thomas won vorig jaar een Major en de FedEx Cup, en nu kan er ook een vinkje achter het vakje 'World Golf Championship' worden gezet. Het is al weer de negende overwinning op de PGA Tour voor de pas 25-jarige golfer uit Kentucky.

En eigenlijk had niemand iets anders verwacht.

Thomas begon de slotdag op Firestone met een buffer van drie slagen en dat werden er nooit minder dan twee.

Dustin Johnson liet zich zien met zeven birdies in zijn eerste tien holes, maar de nummer 1 van de wereld had te veel terrein goed te maken en eindigde na een 64 (-10) gedeeld derde (-10). Thorbjorn Olesen liet precies hetzelfde kunstje zien.

Rory McIlory begon de slotronde als naaste achtervolger, maar zoals zo vaak de laatste jaren zakte de Noord-Ier door het ijs. Hij kwam niet verder dan een 73 (+1) en zakte naar de zesde plaats (-8).

Ook Rickie Fowler (73), Jon Rahm (73) en Ian Poulter (74) konden het Thomas op de slotdag niet moeilijk maken.

Jason Day wist de leider tot op twee slagen te naderen, maar verspeelde op zijn laatste vijf holes maar liefst vijf slagen en moest na een 73 genoegen nemen met een tiende plaats (-7).

Ook Tiger Woods kon in het weekend niet vlammen op de baan waar hij acht keer wist te winnen. Het begin was met 66-68 veelbelovend, maar in het weekend kreeg de voormalige nummer 1 van de wereld de bal niet in de hole. Met twee keer een 73 (+3) zakte hij weg naar de 31ste plaats (par).

Kyle Stanley was de laatste die een poging waagde Thomas van zijn negende titel af te houden. Dankzij birdies op hole tien en twaalf kwam hij tot op twee slagen, maar zijn poging strandde door bogeys op hole dertien en veertien. Hij werd na een 68 (-2) tweede (-11).

En zo speelde Justin Thomas zich met twee birdies en één bogey eigenlijk onbedreigd naar een 69 (-1) en een totaal van -15, waarmee hij vier slagen beter was dan de rest.

'En toch was ik vandaag nerveus', liet hij na zijn ronde weten. 'Dat krijg je soms als je twee, drie of vier slagen voorsprong hebt. Je hebt dan het gevoel dat je wat speelruimte hebt en voor je gevoel kan je dan te conservatief gaan spelen. Gelukkig heb ik intussen genoeg ervaring en kon ik de voet op het gaspedaal houden.'

Met zijn 25 jaar is Thomas de jongste speler die een Major, de FedEx Cup en een World Golf Championship heeft weten te winnen.

Leaderboard

 

Gerelateerd nieuws