Door: Martijn Paehlig Fotografie: Getty Images
Tour
3

Tekening op het leaderboard The Masters

Molinari aan kop, Woods en Finau op vinkentouw

Nooit gingen er zoveel spelers tegelijkertijd aan kop halverwege The Masters. Vijf man stonden er na 36 holes bovenaan en in de loop van de derde ronde waren het er op een gegeven moment zelfs even acht, na een sterke opmars van Webb Simpson en Tony Finau.

Aan het eind van de dag was er echter nog maar één naam die bovenaan stond, Francesco Molinari. De Italiaan toonde zich allerminst onder indruk van de positie waar hij zich in bevond en speelde opnieuw uitstekend. Net als in de derde ronde wist hij bogeys van de kaart te houden (waardoor hij nu 43 holes zonder bogey is) op weg naar een foutloze 66, een score die hij vooral te danken had aan een birdierun van hole twaalf tot en met hole vijftien.

'Het gaat niet makkelijk worden morgen. Ik ben van plan om morgen gewoon naar buiten te gaan en mijn ding te blijven doen, maar ik heb het vermoeden dat er een paar mannen zijn die zullen gaan proberen dat plan te saboteren. Ik kan niet meer doen dan mijn best', aldus de Italiaan.

Met een score van dertien onder par heeft de winnaar van The Open van 2018 een klein gaatje geslagen met twee nummers twee: Tony Finau en Tiger Woods.

 

Finau speelde ijzersterk op de derde dag en bracht met een 64 (mede dankzij een eagle op de par-5 achtste) de gedeeld laagste score van de dag binnen om zich een plaats in de laatste flight te verwerven. In die laatste flight treft hij ook Tiger Woods, want ook op de slotdag wordt in drieballen gespeeld. De veertienvoudig Majorwinnaar opende met een bogey op de par-4 vijfde maar liet daarna nergens meer steken vallen en verbeterde zichzelf opnieuw; na een 70 op dag 1, een 68 op dag 2, tekende hij nu voor een 67.

'Het is een tijdje geleden dat ik hier in contention was. Aan de andere kant, het is het derde Major op rij waar ik in the mix ben', aldus Woods die nadrukkelijk kans maakt op zijn vijfde groene jasje, al weet hij ook dat hij nog nooit won na terug te zijn gekomen van een achterstand.

De laatste dag belooft een spannende te worden. Niet alleen omdat alle ogen gericht zullen zijn op de laatste flight – waar Woods en Molinari na The Open opnieuw samen in acteren – en er kort daarachter nog een handvol kanshebbers op een gaatje loert (Koepka op -10, Simpson en Poulter op -9 en misschien zelfs nog wel een van de mannen op -8), met spanning zal zeker ook naar de lucht gekeken worden. Door het aangekondigde slechte weer wordt op de slotdag niet alleen vroeg gestart (Ziggo begint al om 15.00 met de uitzending), er wordt ook gespeeld in drieballen én er wordt gestart vanaf hole 1 en 10.

Het zondagse gevoel van The Masters zal daardoor net even anders dan anders zijn. Wat niet anders is is dat de strijd om het groene jasje zijn ongetwijfeld spannende ontknoping nadert.

 

Leaderboard

 

Gerelateerd nieuws