Door: Foeke Collet
Tour

Team Europe compleet

Met de keuze voor haar vier wildcards heeft captain Catriona Matthew haar team voor de Solheim Cup 2019 compleet.

 

De onderstaande twaalf spelers moeten van 13 tot en met 15 september op het Schotse Gleneagles proberen de Solheim Cup op Amerika te heroveren. Europa won voor het laatst in 2013.

 

Er plaatsten zich drie speelsters via de LET Solheim Cup puntenlijst (waaronder Anne van Dam), vijf via de Rolex wereldranglijst en de captain had vier wildcards.

Die gingen naar Bronte Law, Celine Boutier, Jodi Ewart Shadoff en Suzann Pettersen.

De laatste komt voor velen als een verrassing, want de 38-jarige Noorse is er bijna twee jaar uit geweest door de geboorte van haar eerste kind.

Matthew vond haar ervaring echter zwaarder wegen. 'Suzann heeft in acht Solheim Cup's gespeeld en ik weet precies wat ik aan haar heb. Ook Jodi heb ik gekozen op basis van haar ervaring, terwijl de goede vorm van Bronte en Celine voor zich spreekt. En de enige andere rookie dit jaar, Anne, heeft ook een geweldig jaar.'

De drie rookies met de Solheim Cup.

 

De Schotse captain heeft dus een team met veel ervaring en is daar blij mee: 'Het is een groot voordeel en maakt hopelijk, samen met de steun van het thuispubliek, het verschil.'

Nu Pettersen speelt komt er een vice-captain plek vrij en die wordt ingenomen door Mel Reid, die net naast een wildcard greep.

Hieronder het complete Europese Team.

LET puntenlijst
Carlota Ciganda (Spa)
Caroline Hedwall (Zwe)
Anne van Dam (Ned)

Wereldranglijst
Georgia Hall (Eng)
Charley Hull (Eng)
Azahara Munoz (Spa)
Caroline Masson (Dui)
Anne Nordqvist (Zwe)

Wildcards
Suzann Pettersen (Nor)
Bronte Law (Eng)
Celine Boutier (Fra)
Jodi Ewart Shadoff (Eng)

Tegen wie de Europese 12 precies in het strijdperk treden is nog niet bekend, want de Amerikaanse kwalificatie duurt nog een aantal weken.

www.solheimcup2019.com

 

Gerelateerd nieuws