Door: Martijn Paehlig Fotografie: Golfsupport
Tour

Sterk slot Luiten in Saoedi-Arabië

Dustin Johnson wint voor zesde keer op Europese Tour

Ruim tachtigduizend euro mag Joost Luiten een dezer dagen op zijn rekening verwachten, opnieuw dus een dikke cheque voor de Nederlander en opnieuw mede dankzij een ijzersterke slotronde. Waar hij twee weken geleden in Abu Dhabi de vierde ronde speelde in 65 slagen - en daarmee tekende voor een van de beste rondes van de dag - deed hij het nu nog net wat beter met een 63, ook nu goed voor een van de beste scores van de dag.

De Nederlandse nummer 1 begon de laatste ronde van het Saudi International met een bogey, maar daarna trapte hij het gas eens goed in. Voor de turn noteerde hij birdies op twee, drie, zeven en acht, en maakte hij op de par-5 vierde zelfs een eagle waardoor hij dit seizoen nu al meer eagles gemaakt heeft dan het hele vorige jaar.

Na de turn leverde Luiten opnieuw direct een slag in, maar net als op de front-nine liet hij zich daar niet door van de wijs brengen. Op elf, twaalf en achttien won hij een slag waardoor hij de slotomloop besloot met een score van zeven onder par. Goed voor een flinke sprong in het klassement. Na drie dagen stond Luiten op de gedeeld 21ste plaats, na vier dagen vond hij zichzelf, met een score van elf onder par, terug op de gedeeld zesde plaats. 

Op de nieuwe wereldranglijst zal Luiten maandag vrijwel zeker de top-70 binnenkomen (de 67ste plaats lijkt haalbaar) en daarnaast is hij zeker van deelname aan het World Golf Championship dat over een paar weken in Mexico wordt gespeeld als gevolg van zijn klassering op de Race to Dubai waar hij na drie optredens zevende staat.

De zege ging naar de hoogst geklasseerde van de wereldranglijst die zich plaatste voor het weekend. Dustin Johnson zag op de derde dag Haotong Li dankzij een ronde met vier (!) eagles langszij komen, maar de lange Amerikaan toonde zich op de slotdag het koelbloedigst. Na een bogey op zestien leek hij de deur voor de Chinees nog op een kier te zetten, maar dankzij twee afsluitende birdies trok hij met negentien onder par de zege naar zich toe.

Einduitslag

Gerelateerd nieuws