Door: Foeke Collet
Tour

Schauffele geeft Woodland en McIlroy golfles

En wéér grepen Gary Woodland en Rory McIlroy mis. Met een afsluitende 62 was Xander Schauffele de sterkste in het Tournament of Champions.

 

Zeven keer ging Gary Woodland na 54 holes aan de leiding in een toernooi op de PGA Tour. Hij won niet een keer. Ook gisteren was een voorsprong van drie slagen niet genoeg. 'Deze doet pijn', aldus Woodland, die na een 68 (-5) op één slag tweede werd.

Zes keer begon Rory McIlroy vorig jaar de slotronde in de laatste groep. Hij won niet een keer. Gisteren zakte hij met een 72 (-1) – slechts 5 van de 33 spelers in het veld scoorden slechter – weg naar de gedeeld vierde plaats. 'Ik was geduldig en gaf mezelf genoeg kansen, maar ik kreeg de bal niet in de hole', verzuchtte de Noord-Ier.

Het duo zal vannacht niet lekker hebben geslapen en dat was de schuld van Xander Schauffele, die zijn laatste rondje op de Plantation Course afraffelde in twaalf onder par. Hij maakte twee eagles en acht birdies om het baanrecord (62) te evenaren en zijn vierde titel op de PGA Tour bij te schrijven.

De 25-jarige voormalige Rookie of the Year heeft intussen een World Golf Championship, een Tour Championship, een 'normale' wedstrijd en een 'kampioenenbal' met alle winnaars van het vorige seizoen achter zijn naam staan, en hoort dus bij de grote jongens.

'En toch voel ik me nog de underdog', lacht hij. 'Het is raar, maar tot je nummer 1 bent, ben je op jacht. Jongens als Bryson (DeChambeau), Justin (Thomas) en Brooks (Koepka) leggen de lat zo hoog dat het voelt alsof ik alle zeilen moet bijzetten om ze te volgen.'

Die underdogpositie had de kleine man uit Californië op de universiteit al, toen hij in de schaduw van generatiegenoten Spieth en Thomas acteerde. Die tijd is voorbij.

Leaderboard

 

Gerelateerd nieuws