Door: Martijn Paehlig Fotografie: Golfsupport
Tour

Rahm beste in Spaans Open

Topfavoriet maakt faam waar

Hij was het bijna aan zijn stand verplicht, maar dan moet je het nog wel 'even' doen. Al voor aanvang van het Spaans Open was Jon Rahm als nummer vier van de wereld de absolute favoriet om te winnen in Madrid, zeker nadat landgenoot - en een na hoogst geklasseerde speler van de wereldranglijst - Cabrera Bello, na twee dagen de cut miste.

Halverwege de wedstrijd stond Rahm prima vijfde, na drie dagen derde, maar nog altijd moest hij mensen voor zich dulden. Landgenoot Nacho Elvira en de Ier Paul Dunne gingen de laatste dag in met een kleine voorsprong van respectievelijk een en twee slagen.

Op de slotdag op Centro Nacional de Golf wisten zowel Elvira als Dunne de hole niet meer zo makkelijk te vinden als ze de eerste drie dagen hadden gedaan en zowel de Ier als de Spanjaard moesten genoegen nemen met een slotronde in 71 slagen.

Dat was niet genoeg om Rahm achter zich te houden. De in Amerika woonachtige 23-jarige man uit Barrika maakte op de slotdag zes birdies en een bogey voor een rondje 67. Met die score eindigde hij op -20 voor de wedstrijd, twee slagen voor runner-up Dunn. 

Voor Rahm was het alweer de derde zege op de Europese Tour in wat pas zijn negentiende (!) optreden op het circuit was. De vooral in Amerika spelende Spanjaard werd de zesde Spaanse winnaar van het toernooi sinds dit in 1972 aan de Europese kalender werd toegevoegd.

'Toen ik de keuze maakte om direct na The Masters hierheen te komen deed ik dat niet om alleen maar mee te doen', zei Rahm na afloop. 'Ik kwam hier om te winnen. Vanaf mijn zestiende heb ik in alle leeftijden de Spaanse amateurtitel weten te winnen, ik kan niet uitleggen wat het voor me betekent dat ik nu deze titel bij mag schrijven.'

Einduitslag

Gerelateerd nieuws