Door: Foeke Collet Fotografie: Golfsupport
Tour

Pauze doet Reed goed

Na een pauze van drie weken won een herboren Patrick Reed The Northern Trust, zijn eerste titel in zestien maanden.

 

'Ik wilde even geen golfclub meer zien', zegt Reid over de break dit voorjaar, waarin hij tien dagen lang helemaal geen club aanraakte. 'De laatste keer dat dat gebeurde was 1990 (het jaar waarin hij geboren werd, red.)', grapte hij.

Reed is niet de eerste speler die een moeilijke periode heeft na het winnen van zijn eerste Major.

'Het was niet zo dat het heilige vuur gedoofd was', zegt hij. 'Integendeel, ik wilde meer, ging nog harder werken en raakte fysiek en mentaal uitgeput. Ik ging de verkeerde kant op en had een pauze nodig.'

Het bleek de juiste remedie.

Het enthousiasme kwam terug, de swingsnelheid ging weer omhoog en de bal luisterde weer.

Tijdens de eerste van de drie FedEx Cup Playoff's vielen de puzzelstukjes op hun plaats. 'Ik heb weer zin in golf, heb een duidelijk beeld wat ik wil doen en ik sla de bal weer waar hij naartoe moet.'

De start van zijn slotronde was overigens wat shaky. Met drie bogeys in zijn eerste zes holes was zijn voorsprong al snel verdwenen en moest hij in de achtervolging op Jon Rahm.

Door iets minder aanvallend te gaan spelen en voor de greens te gaan in plaats van voor de vlaggen, kreeg hij het lek echter boven en won hij zijn eerste toernooi sinds The Masters van 2018.

Met een totaal van -16 wist hij de de Mexicaan Abraham Ancer een slag achter zich te houden. Van de zeven keer dat Reed in een wedstrijd van de PGA Tour na 54 holes aan de leiding ging, wist hij er vijf om te zetten in winst.

Met zijn overwinning stijgt Reed van de vijftigste naar de tweede plaats in de FedEx Cup.

Leaderboard

 

 

 

 

 

Gerelateerd nieuws