Door: Martijn Paehlig Fotografie: Golfsupport
Tour

Luiten middenmotor in Zwitserland

Huizing en Van Meijel halverwege bij beste twintig in KPMG Trophy

Halverwege het sterk bezette toernooi in de Zwitserse bergen heeft Joost Luiten nog alle kansen om een goede klassering uit het vuur te slepen. Wil het echter zo ver komen, dan moet het in het weekend allemaal net even een tandje scherper op de door de grote hoogte langer spelende baan van Crans-sur-Siere.

'Ik speel zeker niet slecht, maar ik krijg mijn wedges niet dichtbij genoeg en op deze vrij korte baan heb je relatief veel wedges naar de greens. Afstanden inschatten is lastig hier op 1500 meter boven zeeniveau, maar dat is niet echt het probleem. Ik ben de wedges te veel aan het sturen, aan het manipuleren. Ik moet gewoon op de vlaggen mikken en het niet ingewikkelder maken dan nodig', was Luiten duidelijk op zijn website.

De Nederlandse nummer 1 opende met een ronde in 69 slagen (-1) en zette daar vrijdag een net even betere ronde naast. Dankzij vier birdies en twee bogeys (allebei op par-3 holes) tekende hij voor een 68 (-2) en met een totaal van -3 haalde hij eenvoudig (T36) het weekend. 

'Als ik in het weekend serieus wil stijgen in het klassement moeten de wedges een stuk beter', vatte hij het gameplan voor het weekend kort samen. 

Het veld in Zwitserland wordt aangevoerd door de Gavin Green (-11) maar de nummer 209 van de wereld weet dat er halverwege nog helemaal niets zeker is, zeker niet omdat 's werelds nummer twee Rory McIlroy én de nummer dertien, Tommy Fleetwood, met -10 nadrukkelijk op het vinkentouw zitten.

Leaderboard

Challenge Tour

Wie op Millenium Golf de schifting wilde overleven op de wedstrijd van de Challenge Tour, moest de birdiemachine 'aan' hebben staan. Wie 'slechts' tot vier onder par kwam na 36 holes, kon zijn koffers pakken in Belgie. 

Van de zeven aan de start verschenen Nederlanders slaagden drie in die opzet.

Daan Huizing en Lars van Meijel deden het in Paal, Beringen, het beste. Beiden staan na 36 holes op -8 (T18) en hebben de kop van het veld (Jack Senior, -13) nog min of meer in het zicht. 

Wil Besseling, de derde landgenoot die het weekend haalde, deed dat 'on the number' en heeft in het weekend meer birdies nodig om goede zaken te doen op de Order of Merit. De nummer 29 van de jaarranking opende met een 66 maar leverde op de tweede dag met een 71 flink terrein in.

Dat laatste gold in nog veel sterkere mate voor Reinier Saxton, Rowin Caron, Robbie van West en Maarten Lafeber, die allevier de cut misten. Vooral voor routinier Lafeber was dat zuur. De oud-winnaar van het KLM Open stond op de eerste dag enige tijd bovenaan het leaderboard, maar kon die positie niet vasthouden. Een 75 op dag 2 (met onder meer een negen op de par-5  vijfde) deed het doek voor de geboren Eindhovenaar vallen. 

Leaderboard

Gerelateerd nieuws