Door: Martijn Paehlig Fotografie: Getty Images
Tour
3

Luiten met pijn en moeite op rand top-10

Derde ronde Hero Indian Open survivaltocht.

Twee weken geleden zei Eddie Pepperell dat hij India oversloeg omdat de baan wat hem betreft ontworpen was door Satan zelf. Op de derde dag was de uitdrukking 'verduiveld lastig' echter bij lange na niet goed genoeg om de lading te dekken. Wat te denken van een back-nine die in totaal ongeveer op zeshonderd boven par uitkwam? Dat is nauwelijks golf te noemen...

 

 

In totaal achttien spelers staan na 54 holes onder par, maar niemand zal een ontspannen dag gehad hebben op de door Gary Player ontworpen baan die niet alleen lang speelde, maar door de pinposities soms nagenoeg onmogelijk speelde. Niet minder dan dertien spelers tekenden voor een score van tachtig of hoger, en met een rondje in level par, steeg je zowaar op moving day.

Joost Luiten kwam niet aan die score, maar dat de Nederlander ondanks een ronde in twee boven par nauwelijks terrein verloor (hij zakte van de negende naar de twaalfde plaats met een score van -2), is eveneens veelzeggend. 

Het was zeker niet dat Luiten slecht speelde of geen birdies maakte, maar de zes birdies die hij maakte waren niet genoeg om de twee bogeys, de dubbel bogeys en de quadruple bogey acht op hole zes helemaal weg te poetsen.

'Het was zaterdag moeilijk spelen op op de Gary Player Course van de DLF G&CC. Er stond een sterk draaiend windje en op deze baan word het dan lastig. Ik maakte een goede birdie op één; een putt van 3,5 meter erin. Op twee tot vijf volgden easy parren en had ik birdiekansen. Helaas ging het op zes volledig mis. De drive net rechts in de rough, een ijzer-9 van die plek kreeg een enorme flyer waar ik niet op rekende en die vloog over de green het water in. Droppen op een steile helling met dikke rough. Ik had twee complete mis-chips waarbij de bal nog geen meter vooruit kwam. De derde poging kwam er te hard uit en rolde 10 meter voorbij de vlag en twee putts later staat er dan een zure 8 op de kaart', zei Luiten op zijn website.

'Ik kwam supersterk terug met goede birdies op 7, 8, 9. Op 12 viel er ook nog een lange put - wederom birdie - en daarmee had ik de 8 weggepoetst. Helaas liep ik op 13 wederom tegen te veel chips aan. Mijn wedge-slag was net te hard en eindigde over de green, een hele snelle chip die te hard was rolde over de green heen en 40 meter van de green af, de chip vanaf die plek eindigde weer over de green ... Dit klinkt allemaal heel knullig maar op deze Mickey Mouse greens gebeurt het soms zo. Vervolgens maakte ik een up-and-down en een dubbel. +2 voor de dag met een quadruple en een dubbel, dat betekent dat je ook heel veel goede dingen heb gedaan. Maar die hoge scores op twee holes zorgen ervoor dat ik iets te ver van de leiders sta. Dus ik wil morgen dan maar afsluiten met een lage score.'

 

De leiders waar Luiten naar verwijst staan op -7 en heten Matt Wallace en Shubhankar Sharma. De Engelsman en de thuisspelende Sharma staan één slag voor op Gallacher maar zullen zich terdege beseffen dat de wedstrijd nog lang niet gespeeld is.

Leaderboard

Gerelateerd nieuws