Door: Martijn Paehlig Fotografie: Golfsupport
Tour

Luiten met hard werken door naar weekend

Moeilijke omstandigheden in Saoedi-Arabië

De eerste dag profiteerde Luiten goed van de uitstekende omstandigheden waar de ochtendstarters mee te maken kregen, de tweede dag hield de Nederlander het prima bij elkaar onder veel lastiger omstandigheden. Met een dagscore net boven par haalde hij eenvoudig het weekend.

Net als donderdag waaide het in de middag stevig, waardoor het vooral zaak was de score niet uit de hand te laten lopen. Luiten begon de dag uitstekend met birdies op vijf en zes voor de turn, al leverde hij op de par-4 zevende ook een slag in. Na het keerpunt werd het lastiger voor de in Belgie wonende Zuid-Hollander. De wind had veel vat op de bal en meer dan eens waren approaches danwel te kort, danwel te lang met bogeys op elf, vijftien en zestien tot gevolg. 

Dankzij een prima birdie op de afsluitende par-5 achttiende tekende Luiten uiteindelijk voor een ronde in 71 slagen, één boven de baan. Met een totaalscore van drie onder heeft Luiten nog alle kans zich in het weekend naar de top-10 te spelen en zodoende mooie punten voor de wereldranglijst te pakken.

Niet alle grote namen overleefden de lastige middag. Onder meer Justin Rose, Lee Westwood, Eddie Pepperell en Henrik Stenson haalden de cut niet terwijl de 's ochtends spelende Dustin Johnson met een foutloze 61 de wedstrijd volledig naar zijn hand zette. De nummer drie van de wereld gaat met -11 ruim als leider naar het weekend.

Leaderboard

Gerelateerd nieuws