Door: Foeke Collet
Tour

Luiten Europa's golfer van de maand

Dankzij de stemmen van zijn vele fans is Joost Luiten 'Hilton golfer van de maand februari' geworden. Hij was door de European Tour genomineerd voor zijn overwinning in het Oman Open.

 

Naast zijn zesde titel op de Europese Tour eindigde Luiten in februari ook nog 11de in het Maybank Champinoship, verdiende hij in totaal € 271.644,- en kwam hij tot een gemiddelde score van 68,25. Een prima maand inderdaad.

 

Met 48 procent van de stemmen was het een overtuigende overwinning voor de Nederlander. Tweede werd het Shubhankar Sharma, die met het Maybank Championship zijn tweede titel van het seizoen veroverde en 21 procent van de stemmen kreeg, gevolgd door Eddie Pepperel en Kiradech Aphibarnrat met beiden 14 procent.

 

Naast de eer krijgt Joost Luiten een gratis upgrade naar de Hilton Honors Diamond Status. Wellicht wacht er ook voor een van de vele (Nederlandse) stemmers nog een verrasing. Ze doen namelijk automatisch mee aan een prijsvraag en maken kans op twee overnachtingen in een Hilton hotel waar ook ter wereld.

Bekijk hier de hoogtepunten van zijn overwinning in Oman.

Gerelateerd nieuws