Door: Martijn Paehlig Fotografie: Getty Images
Tour

Luiten eenvoudig naar weekend in India

Koploper Grillo is ver weg, maar een topnotering moet er zeker inzitten.

Lang koerste de Nederlandse nummer 1 af op een foutloze tweede ronde op de duivels lastige baan in New Delhi waar opnieuw veel hoge scores op de borden verschenen.

Luiten opende gisteren met een ronde in één onder par voor een plaats in de middenmoot en voegde daar op de tweede dag een keurige 69 aan toe voor een voorlopig tussentotaal van vier onder par.

De nummer twaalf van de Order of Merit begon de tweede ronde vanaf hole tien en deed direct goede zaken. Zowel op tien als op elf maakte hij birdie om daarna zeven holes op rij par te maken.

Direct na de turn, op de par-4 eerste, was het opnieuw raak, net als op de par-4 zevende. Op de par-5 achtste ging het echter mis, voor het eerst deze dag. Op de hole waar hij gisteren een eagle maakte, sloeg hij zijn tee-shot in het water en slaagde hij er net niet in - zijn putt bleef 20 centimeter voor de hole liggen - om zijn par te redden. Bijna had hij op de laatste hole de verloren slag direct goed gemaakt, maar zijn lange birdieputt bleef op wonderlijke wijze boven de grond waardoor Luiten genoegen moest nemen met een dagtotaal van drie onder par.

Hoewel Luiten als een van de eersten van de baan stapte, bleef zijn topnotering de hele dag in stand. Slechts een paar spelers slaagden er in zijn -4 te matchen of verbeteren (onder andere Sharma deed dat, met een nieuwe baanrecord 64) waardoor Luiten aan het eind van de tweede dag nog altijd bij de beste tien staat (T9).

Johannes Veerman haalde zoals verwacht de cut niet. De Nederlandse Amerikaan tekende gisteren voor een ronde in 90 slagen, deed het vandaag achttien slagen (!) beter maar kwam niet meer in de buurt van de cutline .

Later meer

Leaderboard

Gerelateerd nieuws