Door: Foeke Collet
Tour

Luiten door, Van Dam klaar

Met een knappe 69 (-3) haalde Joost Luiten eenvoudig de cut in het Valero Texas Open. Anne van Dam miste de cut in het eerste Major van het jaar.

 

Luiten begon de tweede dag net buiten de cutlijn, maar kwam met een birdie op zijn openingshole direct aan de goede kant te staan. Ook op hole tien en elf won hij slagen, waarmee hij grote sprongen maakte op het leaderboard.

Helaas moest hij op de par-4 veertiende een bogey toestaan. 'Ik pull mijn driver en kon maar vijftig meter vooruit', vertelde hij na de ronde op zijn website. 'Met een goed ijzer-6 haal ik nog wel de voorkant green, maar daarna volgde een onnodige drie-putt.'

Ook op zestien moest hij een slag inleveren, waardoor de cutlijn weer in zicht kwam, maar met twee afsluitende birdies verzekerde de Nederlander zich alsnog eenvoudig van het weekend.

Zo levert zijn trip naar Amerika gelukkig in ieder geval dollars en punten voor de wereldranglijst op.

'Een score van -3 is zeker niet slecht op deze lastige baan, maar toch ook zonde van de kleine foutjes op het einde.'

Luiten begint het weekend op een gedeeld 36ste plaats (-3), op vier slagen van de top-10. De leiding is halverwege het toernooi in handen van de Koreaan Si Woo Kim, die op -12 een gat van vier slagen heeft met onder andere Jordan Spieth en Rickie Fowler.

Leaderboard

 

Anne van Dam komt dit weekend niet meer in actie. Ze mistte met ronden 77 en 76 ruim de cut in het ANA Inspiration, het eerste Major van het seizoen. Met +9 kwam er een T92 achter haar naam staan.

Met drie parren en een birdie was het begin van het tweede ronde goed, maar door bogeys op hole vijf en zeven ging ze vervolgens weer snel boven par voor de dag.

Drie verloren slagen op haar laatste drie holes gooiden de deur naar het weekend definitief in het slot.

Van Dam raakte in haar tweede ronde 7 van de 14 fairways, 12 van de 18 greens en had vervolgens 34 putts nodig. Niet voldoende om mee te komen met de besten van de wereld.

De leiding is op -8 in handen van de Koreaanse In-Kyung Kim, die drie slagen los is van haar naaste achtervolgers.

Leaderboard

 

Gerelateerd nieuws