Door: Foeke Collet
Tour

Langzaam spel-rel

Na drie ronden in The Northern Trust is Patrick Reed de leider, maar de meeste aandacht ging uit naar het slow play van Bryson DeChambeau.

 

Op social media gingen twee video's van de golfprofessor 'viral', waarin hij de veertig seconden die hij heeft voor een slag ruim overschrijdt – duidelijk tot irritatie van zijn flightgenoten.

 

 

In de eerste video heeft hij drie minuten nodig om een pitch van zestig meter te slaan en in de tweede neemt DeChambeau meer dan twee minuten de tijd om een putt van drie meter te missen.

 

 

Naast honderden afkeurende reacties van golffans namen ook sommige collega's geen blad voor de mond. Vooral Eddie Pepperel en Ian Poulter pakten uit en noemden de speelsnelheid van DeChambeau 'oncollegiaal' en 'asociaal'.

De Amerikaan vindt dat hij als zondebok wordt gebruikt. 'Ik gebruik mijn veertig seconden en soms langer, dat geef ik toe. Maar dat is misschien vijf procent van de tijd. Er zijn meer jongens die veel tijd nodig hebben, maar daar hebben ze het niet over. Ik wordt eruit gepikt. En het aanvallen van mensen via Twitter... zeg het dan recht in mijn gezicht.'

De titelverdediger van het Northern Trust zegt dat hij zijn speltempo heeft opgevoerd en sneller naar zijn bal loopt, maar volgens flightgenoot Justin Thomas 'Heb je daar weinig aan als je de voorbereiding pas begint als het jouw beurt is. Als je sneller dan wie dan ook naar je bal loopt en je hebt nog steeds anderhalve hole achterstand, dan werkt het niet.'

Ook Ross Fisher en Justin Rose deden een duit in het zakje, maar zij spelen minder op de man en hameren er vooral op dat de tour de regels moet handhaven.

Als je strafslagen gaat uitdelen, schroeven notoire slow players (want het zijn er inderdaad meer dan DeChambeau) hun tempo wel op, is de algemene verwachting, maar de tour doet niets en hult zich in stilzwijgen.

Oh ja, na drie ronden is de leiding in het Northern Trust in handen van Patrick Reed. 'Captain Amerika' heeft een slag voorsprong op zijn achtervolgers en hoopt voor het eerst sinds twee jaar weer eens te winnen op de PGA Tour.

Leaderboard

 

Gerelateerd nieuws