Door: Redactie Golfersmagazine Fotografie: Golfsupport.nl
Tour
3

Kaymer naar KLM Open

Martin Kaymer won in 2010 op Hilversum. Ook de Amerikaan Troy Merritt komt naar The International.

Met de komst van de Duitser, die in 2010 het KLM Open op zijn naam schreef, is er wederom een oud-kampioen die van 12 tot en met 15 september meedoet aan het met twee miljoen euro gedoteerde toernooi. 

Martin Kaymer is al een jaar of tien een van Europa's grootste golfers. De Duitser won twee Majors: in 2010 het PGA Championship en in 2014 het U.S. Open. Daarnaast won Kaymer ook in 2014 het Players Championship, dat qua niveau nagenoeg als een Major kan worden beschouwd.

Kaymer won elf keer op de Europese Tour en hij werd ook bekend door zijn  Ryder Cup-optredens in 2010, 2012, 2014  en 2016. Zijn winnende putt in 2012 op Medinah was een van de magische, legendarische Europese huzarenstukjes in de historie van de matcg.

In 2010 won de nu 34-jarige speler op Hilversum met een score van veertien onder par, vier slagen beter dan de rest van het veld.

In totaal speelde Martin Kaymer zes KLM Opens. Daarom lag zijn deelname min of meer in de lijn der verwachtingen. Vorig jaar werd hij op The Dutch vijftiende.

De laatste seizoenen zijn echter niet goed verlopen voor Kaymer, die in juni 2014 (!) voor het laatst won op het hoogste niveau: het al genoemde U.S. Open.

De Duitser verloor eind dit seizoen zijn speelrechten voor de PGA Tour en hij zal in 2020 afhankelijk zijn van een paar wildcards. De kans is groot dat Kaymer de komende tijd wel meer toernooien in Europa zal spelen.

Hij staat nu 91ste op de wereldranglijst en het zit er dik in dat Martin Kaymer in 2020 voor het eerst in jaren geen Majors kan spelen. Misschien dat een goed resultaat in ons land het begin van een comeback is.
 

Troy Merritt won in 2009 de Qualifying School van de PGA Tour en hij speelt sinds 2010 op dit circuit. Hij won tot nu toe twee toernooien. De 33-jarige Merrit heeft een drietal baanrecords op zijn naam staan met 61 en 62 slagen.

Ook afgelopen week opende hij in het eerste toernooi van de FedEx Play-offs met een 62 (-9) en werd uiteindelijk twaalfde. Daardoor plaatste de speler uit Idaho zich voor deel twee van de play-offs, het BMW Championship in Chicago.

Begin jaar miste Merritt - nu 110de op de wereldranglijst - de eerste maanden op de PGA Tour vanwege een opmerkelijke operatie. Bloedvaten en zenuwen tussen zijn sleutelbeen en de ribbenkast zaten bekneld (thoracic outlet syndrome) en daardoor moest de bovenste linkerrib worden verwijderd.
 

Toernooidirecteur Daan Slooter:  'Ik ben heel blij dat Martin er weer bij is in het KLM Open. Ik weet dat hij het altijd erg naar zijn zin heeft op het KLM Open, het is dan ook bijna een thuistoernooi voor hem.'

'We mogen wij ons gelukkig prijzen dat een van de meest succesvolle golfers van deze generatie het al indrukwekkende deelnemersveld van 2019 komt versterken.'

'Ook met de komst van de Amerikaan Troy Merrit ben ik heel blij. We hebben dit KLM Open met Reed en Merritt grote Amerikaanse spelers op The International bij Amsterdam.'

KLM Open-kaarten bestellen? Doe dat nu hier.

 

Gerelateerd nieuws