Door: Martijn Paehlig Fotografie: Golfsupport
Tour

Indrukwekkende eindsprint Anne van Dam

21ste plaats in Cambia Portland Classic voor Nederlandse

'Vijf onder par bij het begin van het weekend, en 'maar' twaalf slagen achter...', twitterde Anne van Dam nadat ze op vrijdag de schifting had overleefd in de wedstrijd van de LPGA.

Ook in het weekend werd er lustig op los gescoord, maar het gat met winnaar Hannah Green (-21) was aan het eind van de rit precies even groot als het gat dat Van Dam had met de koploper halverwege de wedstrijd.

Een matige derde ronde (74, +2 met drie bogeys tot besluit) wierp de Nederlandse terug in het klassement, maar op de slotdag liet Van Dam zien waarom ze als zo'n grote belofte wordt gezien in Amerika.

Ze moest weliswaar twee keer een slag inleveren (bogey op 3 en 14), maar daar stonden véél meer gewonnen slagen tegenover. Birdies op een, drie, zeven, acht, negen en twaalf - en zelfs een eagle op de par-5 vijfde - leverde haar de (gedeeld) beste score van de dag op en dankzij die 66 steeg ze fors op het leaderboard.

Na een zesde plaats in het Schots Open en een vijftiende plaats in de Thornberry Creek Classic was de 21ste plaats in Portland haar beste klassering van het seizoen.

Einduitslag

Gerelateerd nieuws