Door: Foeke Collet
Tour

IJzers laten Luiten in de steek

'Mijn ijzers waren deze week niet goed genoeg', verklaarde Joost Luiten zijn 62ste plaats in het door Patrick Cantlay gewonnen Memorial Tournament.

 

'Muirfield Village is een lastige golfbaan, vooraal de slagen naar de green', schreef de Nederlander op zijn website. 'Als je dan aanvalt, en dat heb ik geprobeerd in het weekend, dan word je afgestraft, zeker als je de green aan de verkeerde kant mist.'

Luiten kwam op de slotdag tot een 73 (+1), met drie birdies en vier bogeys, waarmee hij net buiten de top zestig bleef hangen. Toch zag hij lichtpunten.

'Vanaf de tee was het wel een stuk beter dan de weken ervoor, maar ik moet dus werken aan mijn ijzers.'

Hopelijk zien we de resultaten hiervan over twee weken terug in het BMW International Open.

De winst in het toernooi van Jack Nicklaus ging niet naar overnight leader Martin Kaymer (72 voor -15) of zijn naast achtervolger Adam Scott (68 voor -12), maar naar een ontketende Patrick Cantlay.

De 27-jarige golfer uit Long Beach, Californië was lange tijd 's werelds beste amateur, en had volgens velen zelfs meer in zijn mars dan Jordan Spieth, maar tot nu toe won hij alleen het Shriners Hospitals for Children Open in 2017.

Daar komt met The Memorial Tournament nu dus 'een grote' bij.

Cantlay raffelde de eerste negen af in 31 slagen (-5) en trok die lijn door op de moeilijkere tweede negen. Hij maakte op weg naar het clubhuis nog drie birdies en belangrijker: bleef foutloos.

Zijn 64 (-8) was voldoende voor een totaal van 269 slagen (-19) waarmee hij Adam Scott op twee slagen achterstand hield.

Tiger Woods gaf met een 9de plaats (-9) zijn visitekaartje af voor het U.S. Open dat over twee weken op de agenda staat.

Leaderboard

 

Gerelateerd nieuws