Door: Martijn Paehlig Fotografie: Golfsupport
Tour

Huizing en Van Driel naar knock-out fase

Ambassadeurs Pieters en Colsaerts uitgeschakeld

Twee van de drie Nederlanders die gisteren van start gingen in de Belgian Knockout mogen in elk geval nog negen holes spelen. Vanaf nu gaat het toernooi op Rinken verder in medal matchplay formaat en kan het elke keer na negen holes voorbij zijn.

Hoe mooi die spelvorm ook is, het kan ook teleurstellend uitpakken. Je kan er na 36 holes strokeplay nog zo goed voorstaan; als je zaterdag niet meteen scherp bent, kan alle moeite voor niets geweest zijn.

Zo staat Darius van Driel er na 36 holes strokeplay bijvoorbeeld zeer goed voor. De Zuid-Hollander had op de tweede dag slechts 65 slagen nodig (-6) in een ronde met maar liefst acht birdies en twee bogeys. Op het leaderboard schoof hij daarmee omhoog naar de gedeeld vijfde plaats.

Een uitstekende prestatie maar voor het verdere verloop van het toernooi heeft het weinig meer waarde dan de klassering van Daan Huizing die een verlenging nodig had om zijn plaats in het weekend veilig te stellen. 

In een regulier toernooi had de Soestenaar direct zeker geweest van het weekend met zijn gedeeld 46ste plaats, maar om in zijn helft van het schema bij de beste 32 te eindigen moesten er eerst nog enkele spelers afvallen. Gelukkig voor Huizing speelde hij ook de extra hole goed genoeg om door te mogen, waardoor er morgen in de knock-out fase twee landgenoten actief zijn nadat Rowin Caron vandaag niet verder kwam dan een ronde in twee boven par waardoor hij met een totaal van +1 uitgespeeld was.

Dat gold ook voor Thomas Pieters en Nicolas Colsaerts, twee van de drie Belgische vaandeldragers. Colsaerts kon, net als gisteren, geen score onder par binnen brengen en eindigde daardoor buiten de top-100, terwijl Pieters met een 65 aan eerherstel deed maar zich het weekend desondanks volledig kan richten op zijn taken als toernooiambassadeur en mede-organisator. De Belgische eer wordt in het weekend hooggehouden door Thomas Detry en Kevin Hesbois.

Leaderboard

Gerelateerd nieuws