Door: Foeke Collet
Tour

Good Old Tiger

Hij sloeg bijna een boom doormidden om zijn par te redden, maakte bijna een hole-in-one, en versloeg zijn flightgenoten Stenson en Spieth met respectievelijk vier en zes slagen. Yep, the good old Tiger is back.

 

Het was koud en winderig tijdens de eerste ronde van het Valspar Championship en dat maakte de op zich al heel lastige Copperhead Course van het Innisbrook Golf Resort ook voor de beste golfers ter wereld een stevige test.

Door de 'draaiende wind' was par op de meeste holes een prima score en uiteindelijk wist slechts twintig procent van het veld het van de par-71 te winnen. Daaronder ook Tiger Woods, die na een 70 (-1) op de gedeeld 8ste plaats is terug te vinden.

Zoals altijd volgden de camera's en het massaal toegestroomde publiek elke slag van de voormalige nummer-1 van de wereld, en dit keer was dat meer dan terecht: ze kregen een 'vintage' Tiger te zien, met verre drives, briljante ijzers en verbazingwekkende ontsnappingen.

Hij maakte vier bogeys – en dat was vooral omdat de putter iets minder goed luisterde – maar wist ook vijf keer een slag te winnen. 'Elke keer dat ik speel gaat het weer iets beter', was dan ook zijn tevreden reactie achteraf. 'En dit was een goede test om allerlei slagen te oefenen.'

Het is meer dan twintig jaar geleden dat Tiger op deze baan speelde ('Dat was een ander tijdperk.') en hij is duidelijk nog even 'uren aan het maken' voor 'The Masters. En waar kun je dat beter doen dan op een baan met grote hoogteverschillen en de lastige, draaiende wind?

The shot of the day was zijn ijzer-5 op de lange par-3 zeventiende, dat hij tegen de wind in, met een lage cut bijna in de hole sloeg. Het publiek ontplofte, een voorproefje op de 'roars' die over een paar weken over Augusta National zullen schallen?

Eerst echter nog even het Valspar Championship.

Tiger heeft op -1 gezelschap van onder andere Justin Rose, Sergio Garcia, Adam Scott, Luke Donald, Paul Casey en Charl Schwartzel, en de groep heeft drie slagen achterstand op de onbekende Canadees Corey Conners (67).

Rory McIlroy (74), Henrik Stenson (74) en Jordan Spieth (76) zullen vandaag uit een ander vaatje moeten tappen om er in het weekend bij te zijn.

Leaderboard

Gerelateerd nieuws