Door: Foeke Collet
Tour

Eerste titel voor Hall is meteen een Major

Het Ricoh Women's British Open op Royal St Annes was een prooi voor de Engelse publiekslieveling Georgia Hall.

 

De Engelse begon de slotdag van het Major in eigen land met een slag achterstand op de Thaise Pornanong Phatlum, maar die werkte ze meteen weg met een birdie op de openingshole.

Eigenlijk ging het de hele dag tussen de twee speelsters uit de laatste flight, waardoor er een soort matchplaysituatie ontstond waarbij ze elkaar om de beurt onder druk wisten te zetten.

Met birdies op vijftien en zestien wist Hall een slag voorsprong te nemen, en dat werden er drie nadat Phatlum op zeventien de fairwaybunker vond en ook nog een drieputt maakte voor double bogey.

Met een buffer van drie slagen kon Hall de slothole ontspannen spelen en zelfs drie putts 'nemen' voor de titel. De afsluitende 67 (-5) bracht de Engelse op een totaal van -17, twee slagen beter dan haar Thaise uitdager.

Na het British Girls Amateur (2012) en het British Ladies Amateur (2013) heeft Georgia Hall nu dus ook het Women's British Open op de schoorsteenmantel slaan. Je eerste titel op het hoogste niveau en het is meteen een Major. Niet slecht voor een 22-jarige.

Anne van Dam miste de cut, maar vergat niet haar collega te feliciteren.

 

Leaderboard