Door: Martijn Paehlig Fotografie: Golfsupport
Tour
3

Drie landgenoten door in Portugal

Lafeber mist cut in Italië

Na 36 holes in het Open de Portugal op de Challenge Tour zijn nog drie van de zeven landgenoten over in de wedstrijd. Wil Besseling, Lars van Meijel en Daan Huizing haalden de cut, de rest mag naar huis.

De baan van Morgado G&CC speelt duidelijk niet makkelijk, gelet op de scores die binnen werden gebracht. De cut viel op +2 en de leider, de Spanjaard Adri Arnaus, staat met -6 niet enorm onder par op de bunkerrijke baan.

Zeven landgenoten verschenen er deze week aan de start, alleen Maarten Lafeber ontbrak op het appel maar hij speelde (zie onder) elders mee op een toernooi dat eveneens voor de Challenge Tour ranking telde.

Wil Besseling is, net als vorige week, ook nu weer de hoogst genoteerde Nederlander. Na zijn uitstekende tweede plaats van vorige week moet hij vooralsnog genoegen nemen met een plek in de middenmoot (T32), maar met level par na twee keer een 72 is er in het weekend nog van alles mogelijk. 

Lars van Meijel leek lang op weg als beste Nederlander naar de tweede helft van het toernooi te gaan, maar drie bogeys op de laatste vier holes zorgden ervoor dat hij de dag afsloot met een totaal van +1 achter zijn naam. Dat is vooralsnog goed voor een gedeeld 44ste plaats, één slag voor de derde landgenoot die door mag naar het weeken. Daan Huizing zweefde in de vroege avond een tijdje vlak boven de cutline, maar uiteindelijk was zijn +2 (72/74) precies voldoende om nog 36 holes te mogen spelen.

Die kans krijgen Darius van Driel (T89), Jurrian van der Vaart (T89), Reinier Saxton (T109) en Robbie van West (T109) niet. Allevier mogen ze naar huis dankzij scores ruim boven par, al zal vooral Van der Vaart toch met een goed gevoel het vliegtuig in stappen. De man uit Breukelen vond gisteren veel bunkers en kwam (mede) daardoor tot een rondje tachtig, maar revancheerde zich met een 69 (-3) sterk. 

Leaderboard

Europese Tour

Halverwege het Rocco Forte Open op de Verdura Golfclub moet de wedstrijd van de Europese Tour het zonder Nederlandse inbreng doen. Maarten Lafeber kwam op zijn ranking binnen in het toernooi dat ook telt voor de ranking van de Challenge Tour, maar slaagde er niet in het weekend te halen.

Hoewel de cut op Sicilië met +3 ruim boven par kwam te liggen, haalde de geboren Eindhovenaar die grens ruim niet. Lafeber moest na een birdieloze 77 (+6) op de openingsdag direct in de achtervolging. De routinier maakte op de tweede dag wel een aantal birdies (3) maar zag dat werk teniet gedaan worden door een bogey en een dubbele bogey voor een rondje level par. Daarmee verbeterde hij zich weliswaar flink ten opzichte van dag 1 en won hij ook bijna dertig plaatsen, het was onvoldoende om door te mogen naar het weekend.

Lang hoeft Lafeber overigens niet te wachten voor hij weer een kans krijgt op het hoogste niveau. De inwoner van Lake Nona ontving een uitnodiging voor The Belgian Knockout van volgende week en zal dus op Rinkven opnieuw in actie komen op de Europese Tour.

Het veld in Italië wordt aangevoerd door Lucas Bjerregaard en Julien Guerrier. De Deen en de Fransman hebben met -9 één slag voorsprong op het Engelse koppel Evans en Brown.

Leaderboard

 

Gerelateerd nieuws