Door: Martijn Paehlig Fotografie: Getty Images
Tour

Casey wint, Woods tweede

Het was het allemaal net niet op de slotdag van het Valspar Championship voor Woods. Hij kon niet op tegen Casey's 65.

Negen jaar moest Paul Casey wachten op zijn tweede overwinning op de PGA Tour maar zelfs hij snapte direct na afloop van zijn uitstekende slotronde dat veel van de aandacht uitging naar de man die op de tweede plaats eindigde. 'Hij heeft het jaren laten lijken of winnen gemakkelijk was, maar dat is het niet', was Casey zowel eerlijk over de lange duur tussen zijn twee overwinningen en de kans die Woods zichzelf deze week gaf.

Woods ging na drie uitstekende dagen als kanshebber naar de laatste dag en leek op de eerste hole direct duidelijk te maken dat hij met een topnotering niet zomaar tevreden zou zijn. De birdie op de par-5 eerste bleef echter lang de enige birdie van de dag.

De ijzers waren niet scherp genoeg en de putts wilden maar niet vallen. Dat wil zeggen, tot hole zeventien, want met twee slagen achterstand op Casey - en nog maar twee holes te gaan - maakte Woods een putt van een meter of vijftien om alsnog kansrijk naar de laatste hole te gaan.

Op de laatste hole van het toernooi had Woods opnieuw een lange putt, maar nu om een plaats in de verlenging af te dwingen.

Het mocht niet zo zijn.

De putt voor een play-off tegen Casey was net te zacht en eindigde op een kleine vijftig centimeter van de cup. Met een tap-in voor par, en een vierde ronde onder par, eindigde Woods op negen onder par, goed voor de gedeeld tweede plaats.

'Ik voelde me op mijn gemak vandaag, maar mijn ijzers waren niet scherp genoeg, ik zat steeds tussen clubs in. Vandaag was het het misschien niet helemaal maar ik word steeds wat beter, ik maak zeker stappen. Ik heb een kans gehad dit toernooi te winnen als er hier en daar een paar putts waren gevallen. Nu even rust en dan op naar Bay Hill. Ik heb mooie herinneringen aan het toernooi van Arnold en kijk er zeker naar uit. It'll be fun.'

Volgende week komt Woods dus alweer in actie, en het is voor de golfwereld te hopen dat hij zijn vorm van deze week meeneemt. Of je nu fan bent van de 79-voudig tourwinnaar of niet. Of je alle aandacht nu terecht vindt of niet. Het is een onweerlegbaar feit dat een Tiger in contention voor een buzz rond de baan zorgt die we lang niet hebben gezien.

De aandacht ging bijna volledig uit naar Woods.

Einduitslag

 

Gerelateerd nieuws