Door: Redactie Golfersmagazine Fotografie: Golfsupport
Tour

Bijrol in België en Zwitserland

Huizing vijftiende op Challenge Tour, Luiten 23ste op Europese Tour

Met nog één ronde te spelen leek een nieuw Nederlands succes absoluut tot de mogelijkheden te behoren op Millenium Golf in Belgie. Lars van Meijel stond na 54 holes op de gedeeld 7e plaats met slechts drie slagen achterstand op de kop van het veld. 

De nummer 35 van de Order of Merit had in Paal Beringen echter absoluut zijn dag niet. Pas op de achttiende hole maakte hij zijn eerste birdie van de dag, en omdat hij eerder in de ronde wel maar liefst zes bogeys moest slikken, zakte hij ver weg op het leaderboard: 51 plaatsen verlies zorgden ervoor dat er niet meer dan een 58ste plaats in zat voor Van Meijel.

De beste landgenoot werd mede daardoor Daan Huizing. De man uit Soest speelde een uitstekende laatste ronde (68) al was de dubbele bogey op de par-4 achtste een te grote belemmering om in de top-10 te eindigden. Met een totaal van zestien onder par moest Huizing genoegen nemen met de gedeelde vijftiende plaats.

In de door de Engelman Dale Whitnell gewonnen wedstrijd (hij versloeg op de eerste extra hole landgenoot Laurie Canter) eindigde Wil Besseling als een na beste landgenoot. De Noord-Hollander besloot het toernooi met een 68 en finishte op -13, goed voor de 37ste plaats.

Einduitslag

In Zwitserland wist Joost Luiten ook geen stempel te drukken op het verloop van het Omega European Masters al kon hij met een goed gevoel terugkijken op zijn week in de bergen. 

'Het spel in van twee tot green was hier in Zwitserland goed deze week, vooral in het weekend', keek Luiten na zijn ronde terug op het slot van het toernooi.

De scores van de Nederlandse nummer 1 vertoonde een stijgende lijn. Na een eerste ronde in 69 slagen volgden twee opeenvolgende rondes in 68 slagen, waarna hij de laatste ronde de beste score op de borden kreeg. Ondanks een bogey op de eerste hole (drieputt) besloot hij de sterk bezette wedstrijd met een ronde in 66 slagen (-4) en een totaal van negen onder par voor de wedstrijd, goed voor de gedeeld 23ste plaats.

De ontknoping van het traditierijke toernooi was uitermate spannend en werd pas beslist na een verlenging met maar liefst vijf spelers nadat ze stuk voor stuk op -14 waren binnengekomen.

Na de eerste extra hole was het niet favoriet McIlroy die er met de zege vandoor ging, maar de Zweed Sebastian Soderberg die als enige van de vijf een birdie wist te maken op de eerste extra hole en daarmee zijn eerste zege op het hoogste niveau veiligstelde.

Einduitslag

Gerelateerd nieuws