Albertus tweede in Open Madaef Golf

Ook Geelkerken in top-10 Pro Golf Tour

albertus

In zes wedstrijden op de Pro Golf Tour eindigde Max Albertus dit seizoen al drie keer in de top-10. In de eerste wedstrijd van het jaar legde hij beslag op de zevende plaats, bij zijn derde start eindigde hij als tiende, om in zijn zesde toernooi het dichtste bij de zege te komen.

Op Casa Green Golf eindigde de Brabander na drie rondes op veertien onder par na omlopen in 69,66 en 67 slagen, waarvan de laatste ronde foutloos was.

Het was echter niet genoeg om Moritz Lampert van de eerste plaats te stoten. De Duitser opende met een ronde in 64 slagen en wist de vroeg opgebouwde voorsprong tot het eind vast te houden. Met -17 bleef hij de rest van het veld minstens drie slagen voor.

Bernard Geelkerken eindigde net als Albertus in de top-10. De gedeeld tiende plaats was voor Geelkerken ruim de beste klassering op het circuit. Tot deze week miste hij dit seizoen vrijwel elk toernooi de cut.

Ook Dylan Boshart haalde in Marokko de cut en dus prijzengeld. Met een totaal van twee onder par en de gedeeld 34ste plaats mag hij iets meer dan driehonderd euro op zijn rekening verwachten.