Reportage

tiger woods
Tour
Hoeveel levens heeft Tiger Woods nog? (II)

Tiger Woods hoopt nog steeds het Major-record van Jack Nicklaus te evenaren. Hij heeft alles tegen, maar met Woods weet je het nooit. The Masters is en blijft voor hem de beste kans om weer een Major te winnen. Wordt het de week van de wederopstanding of beleven we de zwanenzang van een icoon? Deel 2 (en slot) van een profiel door Jan Kees van der Velden.

tiger woods
Tour
Hoeveel levens heeft Tiger Woods nog? (I)

Tiger Woods hoopt nog steeds het Major-record van Jack Nicklaus te evenaren. Hij heeft alles tegen, maar met Woods weet je het nooit. The Masters is en blijft voor hem de beste kans om weer een Major te winnen. Wordt het de week van de wederopstanding of beleven we de zwanenzang van een icoon? Deel 1 van een profiel door Jan Kees van der Velden.

Algemeen
Reportage
NGF geeft opening van zaken over crisis

Het tweede half jaar van 2023 stond voor de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie voor een groot gedeelte in het teken van een ernstige crisis waarin het functioneren van directeur Jeroen Stevens en bondscoach Maarten Lafeber centraal stond.

oosterhout
Reportage
Passie voor Golf: Martijn van Oosterhout

We hebben niet alleen vier Nederlandse spelers actief op de DP World Tour, Nederland is ook nog vertegenwoordigd in het gilde der tassendragers. Martijn van Oosterhout werkte eerder samen met Lars van Meijel en Wil Besseling en is sinds afgelopen zomer de man op de tas van Johannes Veerman. 'Eens wil ik die witte overall dragen'.

hickory
Reportage
Weet jij hoeveel hulp modern materiaal biedt? Wij nu wel...

Ken je dat? Dat je soms héél even denkt dat je een klein beetje kunt golfen? En dat precies op dat moment die vergevingsgezinde driver en die set gloednieuwe afstandsijzers uit je tas worden getrokken en vervangen door roestige clubs met een houten shaft? Een rondje hickorygolf, dat leek de hoofdredacteur nou een grappig idee...

puzzelen
Reportage
Slimmer spelen, beter scoren dankzij Playing Caddie

Veel golfers oefenen vooral om hun techniek te verbeteren, maar vergeten een essentieel onderdeel van het spel: course management. Hoofdredacteur Martijn Paehlig onderwierp zijn eigen spel aan de kritische blik van de Playing Caddie en de Golfdokter.

floris vos
Reportage
Novem Golf Management: Hulp voor de toppers van morgen

Als beginnende professional sta je er vaak alleen voor. Terwijl er al zoveel druk is om te presteren in de baan moet je ook nog allerlei zaken regelen. Met Novem Golfmanagement hoopt Floris Vos in elk geval sommige profs te kunnen ondersteunen. 'Het zou mooi zijn als we later de nieuwe nummer 1 in onze stal blijken te hebben gehad.'

mouwen
Reportage
De kunst van het putten volgens Rob Mouwen

Spelers als Joost Luiten, Lars van Meijel, Kiet van der Weele en Romy Meekers vertrouwen op de inzichten van putt-specialist Rob Mouwen. Maar ook 'gewone' golfers kunnen bij hem terecht. 'Die bal moet in de hole, de rest is bijzaak'

rosanne
Reportage
Uit Golfers Magazine: Toptalent klaar voor Big Green Ladies Open

Om Rosanne Boere gedreven te noemen, is misschien zelfs nog te voorzichtig uitgedrukt. De achttienjarige amateur maakt op de Hilversumsche alweer voor de tweede keer haar opwachting in het Big Green Egg Open, en wat haar betreft zeker niet de laatste keer. 'Ik wil over een paar jaar vast op de LET spelen.' Een voorpublicatie uit Golfers Magazine 7.

wouter de vries
Reportage
Uit Golfers Magazine: 'Het vuurtje brandt nog steeds'

Aan het begin van de zomer besloot Wouter de Vries nog één keer een poging te doen het te redden als professional. In Golfers Magazine 5 vertelde hij uitgebreid over die stap en het nog altijd brandende vuur.

welling
Reportage
Mijn Drive: Marcel Welling

Als zondagmiddag de laatste putt gevallen is op het KLM Open beginnen de voorbereidingen voor de volgend jaar alweer. De 104e editie van het toernooi wordt gespeeld op The International, de baan van Marcel Welling. Wat drijft de eigenaar van de baan bij Schiphol op de golfbaan? Wat is zijn drive? 'Langzaam maar zeker leer je: het ligt echt aan jou'

Boom Augusta
Reportage
Belgisch landgoed als decor van een Major

De komende editie van The Masters moet er een worden waar de vonken van afvliegen - zegt men. Of wordt het gewoon een mooi eerste Major van het golfjaar 2023? En hoe zit het met de Belgische geschiedenis?