Door: Foeke Collet
Equipment

Titleist TS4 drivers: extreem lage spin

Er zijn meer wegen die leiden naar meer balsnelheid, meent Titleist. Daarom introduceert de producent de TS4 die zeer weinig spint. Deze week op de tour, eind jullie in de winkel.

 

De TS2 en TS3 dirivers doen het zeer goed op de tour en zullen ook voor de meeste amateurs het best presteren, maar volgens Titleist is er ook een groep golfers die gebaat is bij zo min mogelijk spin.

Bij de TS4 is het zwaartepunt laag en naar voren geplaatst (richting het clubblad), wat spin reduceert en zorgt voor een lagere balvlucht. Dit zou het ideale recept kunnen zijn voor spelers die voldoende swingsnelheid hebben om de bal de lucht in te krijgen, maar moeite hebt om spin van de tee te controleren.

 

De TS4 heeft een iets kleiner clubhoofd (340 cc) dan zijn grote broers, wat voor minder luchtweerstand en dus meer clubhoofdsnelheid moet zorgen.

Ook hier is gewicht bespaard dankzij een zeer dunne titanium kroon, maar dit is – in vergelijking met de TS2 – vijf millimeter meer naar voren geplaatst om spin te reduceren, in plaats van achterin voor extra vergevingsgezindheid.

'Bij drivers met extreem lage spin lever je altijd iets aan stabiliteit in (MOI), maar voor golfers die teveel spin genereren kan het helpen om consistentere afstanden te slaan', zegt Josh Talge, vice president Marketing van Titleist.

 

Het clubblad heeft verschillende diktes om over een zo groot mogelijk oppervlak maximale balsnelheid te geven. Elke driver wordt gecontroleerd om ervoor te zorgen dat het trampoline-effect zo dicht mogelijk bij de toegestane limiet ligt.

Met de SureFit hosel kun je kiezen voor zestien onafhankelijke instellingen voor de loft en lie, om de balvlucht te beïnvloeden – zowel draw/fade als hoog/laag.

 

Bij alle TS drivers kun je zonder bijbetalen kiezen voor vier verschillende shafts: de Even Flow T1100 White 65 (lage vertrekhoek en spin), de HZRDUS Smoke Black 60 (lage/mid vertrekhoek en spin), de Tensei AV Series Blue 55 (mid vertrekhoek en spin) en de Kuro Kage Black Dual Core 50 (hoge vertrekhoek en gemiddelde spin).

De TS4 ligt vanaf 26 julie in de winkel met 8,5º, 9,5º en 10,5º loft.

Prijs: € 549,-

www.titleist.com

 

 

 

Gerelateerd nieuws