Door: Foeke Collet
Equipment

Titleist AP2 en AP3: back in black

Titleist heeft de populaire AP2 en AP3 ijzers nu ook in een volledig zwarte limited edition uitgebracht.

 

De clubhoofden hebben een 'High Polish Black PVD coating' gekregen en je kunt deze look nog verder versterken door te kiezen voor de matzwarte True Temper AMT Onyx shaft en een volledig zwarte Golf Pride Tour Velvet 360 grip.

De AP2 – het meest gespeelde Titleist ijzer op de professionele tours – heeft een compact formaat en geeft een zacht gevoel. Het zwaartepunt is bij elk ijzer zeer precies geplaatst, wat de vergevingsgezindheid en afstandscontrole ten goede komt.

In de lange ijzers is het clubblad dunner geworden, wat zorgt voor extra balsnelheid en – samen met het iets lagere zwaartepunt – betere resultaten bij slecht balcontact. De gewichten van wolfraam in de hiel en teen zijn met gemiddeld 57,4 gram iets zwaarder dan bij zijn voorganger en worden niet meer op hun plaats gelijmd maar gesmeed.

Een afgeronde leading-edge moet het grondcontact optimaliseren.

 

De AP3 is het nieuwste model van Titleist en zit tussen de AP1 en de AP2 in. 'De AP3 combineert het beste van twee werelden: de afstand en vergevingsgezindheid van een game-improvement ijzer en het uiterlijk en gevoel van een players ijzer.'

De AP3 is geïnspireerd op de Titleist C16 conceptijzers, waarbij de designers ontdekten hoe je afstand en stabiliteit combineert in een compacter clubhoofd. De midsize ijzers hebben een gedeeltelijk holle constructie met een dun clubblad waarvan de leading-edge in de zool doorloopt, om de balsnelheid en spin te optimaliseren.

De lange ijzers (3-7) hebben een roesvrijstalen body met gewichten van wolfraam in de hiel en teen om de stabiliteit en vergevingsgezindheid te verbeteren. Gemiddeld zit er 84,9 gram in het clubhoofd, wat meer dan een derde van het totaalgewicht is. De clubbladinsert is van zeer sterk en dun staal. De korte ijzers (9-GW) hebben hetzelfde chassis, maar hier is ook het clubblad van 17-4 roestvrijstaal.

Klik hier voor een test van de Titleist AP3 ijzers.

www.titleist.com

 

 

 

Gerelateerd nieuws