Door: Foeke Collet
Equipment

PuttOut Pressure Putt Trainer

Een oefenputtje blijft anders dan het echte werk tijdens een ronde, maar de Pressure Putt Trainer voert de druk flink op en straft gebrek aan accuratesse meedogenloos af.

 

Meer dan veertig procent van de slagen tijdens een ronde golf maak je met een putter, dus oefenen op dit onderdeel een zeer effectieve manier om beter te gaan scoren.

Heb je elke tafel- en stoelpoot in de huiskamer intussen wel gehad en ken je iedere subtiele break in het tapijt? Dan kun je je trainingsniveau opschroeven met de Pressure Putt Trainer.

Dit ogenschijnlijk simpele hulpmiddel geeft feedback over je putt en heeft daarnaast een 'minidoel' voor hardcore trainingsbeesten.

 

De Pressure Putt Trainer is een gewelfde kunststof 'helling' met daarvoor een witte cirkel ter grootte van de hole.

Sla de bal in de 'hole' en hij komt precies zo ver van de helling terugrollen als hij achter de hole zou zijn geëindigd bij een misser. Zo werk je dus zowel aan de richting als de afstandscontrole.

Putt op de verkeerde lijn en de bal vliegt komt schuin terugrollen of vliegt er aan de zijkant van de helling af. In het laatste geval moet je overigens wel een flinke push of pull slaan.

 

Wil je de training uitdagender maken, dan kun je de 'stop' van de 'minihole' op het midden van de helling naar beneden klappen. Alleen als je de bal met de perfect lijn en snelheid putt zal hij in het gat blijven zitten.

Dit is een uitdaging, van welke afstand dan ook, waardoor de moeilijkheidsgraad gigantiisch omhoog schiet. In het begin is dat behoorlijk frustrerend, maar na een paar succesvolle pogingen ook verslavend. En het dwingt je om meer te focussen, wat moet helpen om ook later in de baan solide putts te slaan.

 

Je kunt Pressure Putt Trainer eenvoudig inklappen, waardoor hij prima in je golftas past en je 'm ook op de oefengreen kunt gebruiken. Dan hoef je bij het trainen van korte putts niet steeds de bal uit de hole te halen. De rubberen zool heeft spikes om het apparaat op elke ondergrond op zijn plaats te houden.

Er is goed nagedacht over hoe de Pressure Putt Trainer het niveau van je oefensessies op de green kan opschroeven en de constructie en materialen zijn van hoge kwaliteit. 

 

Je kunt 'm ook goed combineren met de puttmat en puttspiegel van PuttOut, om alle onderdelen van je set-up en puttingstroke te controleren en trainen.

Prijs: £ 20

www.puttout.golf