Door: Foeke Collet
Equipment

Puma Ignite NXT schoenen

Bij de nieuwe generatie spikeloze Ignite NXT golfschoenen van Puma kun je kiezen voor gewone veters, speciale 'zoolveters' of helemaal geen veters.

 

De drie modellen hebben allemaal een buitenzool met honderd strategisch geplaatste zeshoekige noppen, die optimale stabiliteit en grip moeten bieden.

 

De middenzool van geheugenschuim biedt comfort en zorgt ervoor dat je voet minder vermoeid raakt omdat hij tijdens het lopen energie 'teruggeeft'. Hij is aan de buitenkant voorzien van een dunne laag om vuil makkelijker te kunnen verwijderen.

 

Het bovenwerk is van een dichtgeweven, waterdichte stof, die op strategische plaatsen is versterkt met een dun maar sterk 'frame'. Hierdoor is de NXT zeer flexibel, terwijl je tijdens de swing toch voldoende steun krijgt.

 

Het meest opvallende model is zonder twijfel de Ignite NXT Solelace, waarbij de veters direct aan de middenzool bevestigd zijn en helemaal rondom je voet sluiten. Het idee hierachter is dat je voet steviger in de schoen zit en rondom steun krijgt (360-degree support).

 

Bij de Ignite NXT Disc zijn de veters vervangen door het Disc sluitsysteem, waarbij je met een wieltje op de wreef de interne metalen draden strak trekt. Zo kun je snel en heel precies kiezen hoe strak je je schoen wilt hebben.

 

Ben je meer van de traditionele veters dan heb je nog de Ignite NXT Lace. Net als bij de Disc zitten de flappen waar de veters doorheen lopen los van de rest van het bovenwerk, wat volgens Puma meer steun biedt en comfortabeler voelt.

 

Golfers die graag wat flexibiliteit inleveren voor extra steun kunnen ook kiezen voor de Ignite NXT Pro. Hier is de stof van het bovenwerk vervangen door microfiber, wat het model wat robuuster en steviger maakt.

De Ignite NXT modellen zijn gegarandeerd een jaar waterdicht liggen vanaf februari in de winkel

Prijs: € 140,- (mannen), € 130,- (vrouwen)

www.pumagolf.com