Door: Foeke Collet
Equipment

Optimaal comfort met FootJoy ARC SL

Dankzij een schokdempende middenzool, zacht leer en een spikeloze buitenzool zit de ARC SL volgens FootJoy extreem comfortabel.

FootJoy heeft de laatste jaren veel ervaring opgedaan met het ontwikkelingen van spikeloze golfschoenen, en met succes: de Pro/SL kreeg een staande ovatie van elke golfer die de schoen probeerde, tourspeler of amateur.

Die kennis is nu gebruikt voor de nieuwe ARC SL, waarbij de eerste drie letters staan voor Active Response Cushioning middenzool, die volgens FootJoy ongeëvenaard comfort biedt, zowel in als naast de baan.

 

De schokdempende middenzool wordt gecombineerd met een spikeloze buitenzool van slijtvast DuraTex TPU, die veel grip biedt. De voorvoet is relatief breed, wat de tenen ruimte geeft en het comfort nog verder moet vergroten.

'We kunnen niet wachten tot golfers de ARC SL proberen', zegt marketingmanager Paul O'Hagan. 'Ik denk dat mensen zelden een schoen hebben gehad die zo lekker zit, zeker een golfschoen. Alles wat we geleerd hebben over spikeloze golfschoenen hebben we in dit model gestopt.'

 

Het bovenwerk van de ARC SL is van zacht maar duurzaam leer met hoge ademende eigenschappen. Het is gegarandeerd een jaar waterdicht. De SoftCollar kraag is vernieuwd en sluit zich nauw om de enkel, om tijdens de hele swing steun te bieden.

De ARC SL is verkrijgbaar in zwart met witte middenzool of wit met een blauw hielstuk en ligt vanaf half april in de winkel. Een maand later volgt nog een witte versie met grijze hiel.

Prijs: € 139,-

www.footjoy.co.uk

 

Gerelateerd nieuws