Door: Foeke Collet
Equipment

Honma XP-1 game improvers

Honma breidt de T//World Serie uit met een familie vergevingsgezinde game-improvers met een draw-instelling.

 

Met het binnenhalen van Justin Rose heeft het Japanse merk zich in Amerika en Europa verzekerd van de zo gewenste exposure, maar de hoge handicapper heeft natuurlijk ander materiaal nodig dan de nummer 4 van de wereld. Dat is nu het geval met de nieuwe XP-1 familie.

De clubs hebben een draw-bias design, waardoor je ze bij impact makkelijker sluit, wat een slice tegengaat. Ze zijn zeer vergevingsgezind en de lichte Vizard shaft moet 'langzame swingers' helpen om meer snelheid en een hogere balvlucht te genereren.

 

De XP-1 driver heeft een zoolsleuf achter het clubblad die zorgt voor hogere en consistentere balsnelheden. Omdat hij aan de zijkanten breder is, reduceert hij ook (zij)spin wat resulteert in meer accuratesse van de tee.

De zogenoemde Five Fang Technology – met drie 'tanden' in de kroon en twee in de zool – zorgt voor een effectieve structuur met dunne maar stevige wanden en een flexibel clubblad.

 

Dankzij de lichtgewicht kroon van koolstoffiber en een gewicht van 15 gram in de zool, ligt het zwaartepunt laag. Het resultaat: veel stabiliteit en een hoge balvlucht met een lichte draw.

De aanpasbare hosel heeft acht instellingen om de loft en lie aan te passen en de balvlucht te veranderen, zonder dat de shaft roteert.

 

De fairway woods (rechts) en hybrides (links) maken gebruik van dezelfde technologieën.

De set wordt gecompleteerd met de XP-1 ijzers. Een dun, snel clubblad staat garant voor veel balsnelheid, terwijl een laag zwaartepunt zorgt voor veel stabiliteit en een hoge balvlucht.

 

De lange ijzers zijn hol en hebben een zoolgewicht van wolfraam om de bal de lucht in te helpen, terwijl de korte ijzers een cavity-back design hebben.

Alle clubs zijn ook in vrouwenversie beschikbaar: lichter en met meer loft.

Prijs: € 629 (driver), € 349 (woods), € 299 (hybrides), € 1319 (zes ijzers)

www.honmagolf.com

 

 

Gerelateerd nieuws