Door: Foeke Collet
Equipment

Getest: Odyssey Red Ball putter

Volgens Odyssey zijn een slechte set-up en verkeerd oplijnen belangrijke oorzaken voor gemiste putts. De Red Ball moet helpen om deze problemen op te lossen.

 

Het oplijnsysteem werkt met een rood balletje op de achterkant van de face-balanced mallet, waar je door een soort vizier naar kijkt. Als je maar een gedeelte van het balletje ziet, zitten je ogen te ver binnen, buiten, voor of juist achter de putter/bal. Pas je set-up aan tot je het hele balletje ziet en je weet dat je houding goed is.

 

Samen met de contrasterende zwart/witte markeringen die we kennen van de Versa putters is het volgens Callaway vervolgens kinderlijk eenvoudig om goed op te lijnen, zodat je je volledig kunt focusen op de putt.

 

 

Volgens Callaway haalt de Red Ball putter de variabelen uit de set-up en het oplijnen van een putt, waardoor je de puttbeweging beter kunt herhalen en consistenter op de green wordt.

De oplijntechnologie is verwerkt in een stabiele mallet met een hoog traagheidsmoment (MOI), zodat je ook nog minder afhankelijk wordt van het balcontact.

De Red Ball putter is uitgerust met de bekende White Hot RX clubbladinsert, die moet zorgen voor een solide geluid en gevoel bij impact en een consisente rol van de bal.

 

Door het malletdesign zit de meeste massa aan de zijkanten, wat de stabiliteit verhoogt. Hierdoor blijven de balsnelheid en lijn ook constant als je het midden van het clubblad mist.

De Red Ball is verkrijgbaar voor links- en rechtshandige golfers, met een DFX grip en een shaft van 33, 34 of 35 inch.

Prijs: € 199,-

www.odysseygolf.com

 

Golfers Magazine zegt: 'Het idee achter het 'correct boven de bal krijgen van je ogen' is niet nieuw. Seemore maakt al sinds jaar en dag putters met een rode streep die bij de juiste oogpositie 'verdwijnt' achter de centre shaft en ook Wilson Staff flirtte met de Vizor modellen met dit concept.'

'Maar toegegeven: Callaway geeft het een praktische uitvoering, die duidelijk inzicht geeft over de positie van je hoofd en je handen (die je ook te ver naar voren of achteren kunt hebben).'

'Zorg wel dat je de putter plat op de grond hebt staan, want anders kun je het systeem zo manipuleren dat je ook met een slechte set-up het balletje nog prima ziet.'

'Een ander gevaar is dat je zo intensief bezig bent met correct adresseren dat je vergeet dat putten vooral een kwestie van gevoel is. Gebruik de rode bal dus vooral als hulpmiddel bij de training (of als je grote twijfels hebt over je set-up) en laat tijdens de ronde vooral het vergevingsgezinde design zijn werk doen.'

 

 

Gerelateerd nieuws