Door: Foeke Collet
Equipment

FJ Flex: U.S. Open limited edition

Ter ere van het U.S. Open op Pebble Beach brengt FootJoy een speciale versie van de FJ Flex op de markt.

 

 

De golfschoen is gebaseerd op de kleuren van de Amerikaanse vlag en wordt maar in een zeer beperkte oplage geproduceerd. Hij is exclusief verkrijgbaar bij Jumbo Golf.

Zoals de naam al doet vermoeden is de FJ Flex een zeer flexible golfschoen. Je kunt 'm dragen tijdens een rondje golf, maar het casual design is net zo op zijn plaats náást de baan. Ian Poulter, Justin Thomas en Bernd Wiesberger dragen ze vaak tijdens oefenronden omdat ze zo comfortabel zijn.

 

Dat is te danken aan FineTunedFoam voetbed en een zachte EVA middenzool die trillingen dempen, terwijl het lichtgewicht bovenwerk van stof zorgt voor optimale ademende eigenschappen.

De ronde teen met stootrand en een iets smallere hiel zorgen voor een atletisch profiel. De opvallende Flexband over de wreef – waar de veters doorheen lopen – versterkt niet alleen het sportieve karakter, maar geeft tevens extra steun tijdens de swing. Ook de brede zool vergroot de stabiliteit.

 

De buitenzool is uitgerust met verschillende zones, die ervoor zorgen dat je in de baan in alle condities grip hebt, terwijl je ook op alle ondergronden comfortabel loopt.

Grijp je mis bij het beperkt verkrijgbare U.S. Open model, dan kun je altijd nog comfortabel de baan door op de normale zwarte, donkerblauw of wit/grijze versie. Let op: ze vallen groot.

Prijs: € 99

www.footjoy.co.uk

 

 

Gerelateerd nieuws