Door: Foeke Collet
Equipment

Eindelijk nummer 62 voor Wilson Staff

Met geen enkel merk ijzers werden meer Majors gewonnen, maar Wilson Staff moest wel elf jaar wachten op nummer 62.

 

Wilson Staff is al meer dan honderd jaar een grote naam op equipmentgebied.

Gene Sarazen had een 75-jarige relatie met het bedrijf – het langstlopende contract in de sporthistorie – en zette de golftak van Wilson Sporting Goods in 1933 definitief op de kaart met zijn sandwedgedesign. Wilson Staff verkocht er maar liefst vijftigduizend exemplaren van.

Door de jaren heen speelden golficonen als Sam Snead, Walter Hagen, Arnold Palmer, Nick Faldo, Payne Stewart en Vijay Singh met clubs van Wilson Staff en met geen enkel ijzer werden meer Majors gewonnen.

Maar de hoogtijdagen lagen in de jaren '40, '50 en '60 van de vorige eeuw.

In deze eeuw was alleen Padraig Harrington in de Majors succesvol met ijzers van het merk, al deed hij het met drie Majors in twee jaar wel meteen goed.

De laatste 'hoofdprijs' voor Wilson Staff dateerde dus al weer uit 2008, maar Gary Woodland maakte afgelopen weekend een einde aan die droogte van elf jaar. Hij won het U.S. Open met het Wilson Staff Model, een forged muscle-back blade.

 

Begin dit jaar was Woodland nog een 'free agent' zonder clubdeal, maar hij werd 'verliefd' op de blades van Wilson Staff en tekende een contract. En dat resulteerde dus in de 62ste Major voor ijzers van het illustere merk uit Chicago.

Naast blades en een utility ijzer van Wilson speelde Woodland (zonder contract) met een Ping G410 Plus driver en fairwaywood, Vokey SM7 wedges, een Scotty Cameron GSS putter en de Titleist Pro V1 bal.

 

Gerelateerd nieuws