Door: Foeke Collet
Equipment

Cleveland CBX 2 wedge: vergevingsgezind

De CBX 2 wedges hebben een cavity-back design dat meer vergevingsgezindheid biedt in het korte spel, zonder dat je inlevert op spin en controle.

 

 

Meer dan driekwart van de amateurgolfers speelt met cavity-back ijzers, dus is het volgens Cleveland onlogisch om 'blade' wedges in je tas stoppen. Ze ontwikkelden een wedge die lichter en stabieler is dan een standaardwedge en hierdoor beter aansluit op de meestgespeelde ijzers.

De CBX 2 is de tweede generatie Cleveland wedges met een holte (cavity) achter het clubblad. Deze zit achter de hiel van het clubhoofd, terwijl er in de teen juist een zwaar gewicht is geplaatst. Dit maakt het design stabilier (hoger MOI) en vergevingsgezinder.

 

Daarnaast werd het zwaartepunt door kleine aanpassingen in de zool, achterkant en hosel een beetje meer richting de teen verplaatst, zodat de sweetspot correspondeert met waar de bal meestal wordt geraakt.

Cleveland noemt dit Feel Balancing Technology en zegt dat het zorgt voor consistentere resultaten en een zacht maar solide gevoel. Een gel-insert minimaliseert vibraties.

 

Ondanks alle extra hulp heeft de wedge bij het adressen gewoon een klassiek slank profiel. Ook op spin lever je niet in, want de CBX 2 is uitgerust de vierde generatie Rotex clubbladtechnologie: gefreesde ZIP groeven en hier tussenin een Rotex laserprofiel.

 

Afhankelijk van de lofts (46º–60) zijn er die verschillende zoolprofielen (V, S en C) om de diversiteit te bieden die je met approaches of juist slagen rond de green nodig hebt.

 

De CBX 2 wedges liggen vanaf 15 september in de winkel.

Prijs: € 150 (staal), € 160 (graphite)

www.clevelandgolf.eu

 

Gerelateerd nieuws