Door: Foeke Collet
Equipment

Callaway XR Speed driver: lang maar betaalbaar

Om golfers met een iets kleiner budget toch lengte en vergevingsgezindheid te bieden, komt Callaway met de XR Speed driver.

 

De Epic en Rogue drivers zijn zeer succesvol, maar aan de Jailbreak technologie hangt een behoorlijk prijskaartje. Voor golfers die € 400,- voor een driver meer dan genoeg vinden, introduceert Callaway nu de XR Speed driver, de opvolger van de XR 16.

'Dit is de beste niet-Jailbreak driver die we konden maken', aldus Dr. Alan Hocknell, senior vice president R&D. 'De Epic en de Rogue moeten echt hun best doen om 'm voor te blijven.'

 

De XR Speed heeft dus geen titanium staven die de onder- en bovenkant van de driver verbinden en het clubblad flexibeler maken, maar toch weet het clubblad dankzij zijn verschillende diktes veel balsnelheid te genereren.

Volgens de designers is het X Face VFT lichter, flexibeler en sneller dan ooit, wat resulteert in vijf meter meer lengte dan bij zijn voorganger.

 

Ook is de driver vergevingsgezinder dan de XR 16, omdat de kroon 45% lichter is en er dus meer gewicht laag en diep in het clubhoofd kon worden geplaatst, wat zorgt voor meer stabiliteit.

Zelfs de aerodynamica is onder handen genomen. De Speed Step 'verhogingen' op de bovenkant zijn geoptimaliseerd, zodat het clubhoofd met nog minder weerstand door de lucht beweegt.

 

De XR Speed is net als de andere drivers van Callaway uitgerust met een aanpasbare hosel om de vertrekhoek en balvlucht te optimaliseren.

Samen met de driver komen er ook XR Speed woods op de markt, van een houten-3 tot en met een houten-7. Net als hun grote broer combineren ze afstand met vergevingsgezindheid en door hun lage profiel sla je de bal makkelijk van het gras.

 

De XR Speed drivers (9º, 10,5º en 13,5º HT) en woods liggen vanaf 8 mei in de winkel. Er zijn ook damesversies beschikbaar.

Prijs: € 399,- (driver), € 279,- (woods)

www.callawaygolf.com

 

Gerelateerd nieuws