2017: schoenen

Een golfuitrusting is niet compleet zonder goede golfschoenen en er was in 2017 keuze genoeg. Een overzicht.

2017 schoenen

Tijdens een rondje golf loop je minimaal tien kilometer en dus moet je niet op goede golfschoenen bezuinigen. Comfort, grip en stabiliteit zijn dan de punten waar je op moet letten. Spikeoze modellen kun je ook naast de baan dragen en ze bieden tegenwoordig net zoveel grip als klassieke golfschoenen. De golfschoenen voor 2018 rollen op dit moment uit de fabriek (we laten er al een paar zien), zodat je misschien zelfs 'voor weinig' een exemplaar van dit seizoen op de kop kunt tikken.

Zoals we van Puma gewend zijn, ziet de voorjaarscollectie voor 2018 er zeer sportief uit, maar ook qua comfort en stabiliteit gooien de spikeloze golfschoenen hoge ogen – mede dankzij het gebruik van hoge kwaliteit materialen en 'geheugenschuim'. Lees verder

De Biom Hybrid 3 heeft een nieuwe Tri-Fi-Grip zool met drie verschillende zones voor stabiliteit, comfort en rotatie, het bovenwerk is van dun en flexibel yakleer, en hier tussenin zit een Gore-Tex membraam dat de schoen volledig waterdicht maakt. Lees verder.

De Deense schoenenfabrikant Ecco heeft in het verleden regelmatig bewezen dat ze 'outside the box' durven te denken, en de opvallende S-Drive is daar weer een schoolvoorbeeld van. Lees verder.

De Helix is FootJoy's derde generatie D.N.A. schoen, maar je kunt eigenlijk niet meer spreken van een update, want hij is volledig nieuw ontworpen naar aanleiding van input van tourspelers. Lees verder.

Je kunt Puma Golf nooit verwijten dat ze 'op veilig spelen' en ook de najaarscollectie schoenen van 2017 bevat weer een aantal uitgesproken modellen. Lees verder.

De golfschoenen van het in Amerika zeer populaire merk Skechers worden gedragen door onder andere Matt Kuchar, Colin Montgomerie en Belen Mozo. Het merk timmert ook in Nederland aan de weg. Lees verder.

Om een betere balans tussen flexibiliteit en stabiliteit te krijgen, heeft FootJoy het stoffen bovenwerk van de Hyperflex II voorzien van een speciaal patroon. Lees verder.

Mizuno maakt een comeback op de golfschoenenmarkt met de lichtste schoen die ze ooit produceerden. De NexLite SL weegt maar 275 gram. Lees verder.

In de Ecco Cool kunnen je voeten zowel via het bovenwerk als de zool ademen, terwijl de schoenen wel waterdicht zijn. Hoe? Dankzij Gore-Tex Surround technologie. Lees verder.

De Ecco Cage Pro is uitgerust met een revolutionaire Spydr-Grip zool, die de green minder beschadigt, terwijl je wel volop grip houdt.  Lees verder.

FootJoy borduurt voort op de bestverkopende schoenenlijn aller tijden – de Contour Serie – en introduceert de ContourFIT. Lees verder.

Maar liefst 14 modellen en 43 kleurcombinaties kent de schoenenfamilie van Callaway voor dit seizoen. Ze zijn qua uiterlijk en technologie onder te verdelen in vier subseries: X, Chev, Del Mar en Sky. Lees verder

In 2017 kwamen Ecco, FootJoy, Puma, TaylorMade en Under Armour met succesvolle nieuwe modellen. Lees verder.